Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Echipa Salvamont Salvaspeo Dambovita a salvat patru turisti din Bucuresti

Echipa Salvamont Salvaspeo Dambovita aflata la Baza de salvare montana Pestera a fost alertata in data de 10 ianuarie 2021 in jurul orei 19:00, sa intervina in sprijinul a patru turisti din Bucuresti.

Date fiind conditiile meteo nefavorabile (ninsoare, vant), stratului nou de zapada depus  si vizibilitatii scazute odata cu lasarea intunericului acestia s-au abatut de la traseul marcat (fiind greu de reperat in padure), necesitand interventia prompta a salvatorilor.

Echipa de prim raspuns, formata din doi salvatori montani, a pornit catre zona specificata de turisti (muntele Tataru), alegand cel mai rapid traseu. Din cauza intemperiilor si a stratului  de zapada depus, cu risc crescut de avalansa, acestia au fost nevoiti sa aleaga un traseu alternativ pentru a ajunge in conditii de siguranta la cei aflati in dificultate.

O a doua echipa, formata din alti doi salvatori montani, a fost mobilizata pentru a veni in sprijinul colegilor, iar turistii au fost reperati in jurul orei 00:30. Actiunea de salvare s-a incheiat la 02:45 cand cei patru impreuna cu salvatomontistii au ajuns la cabana Bolboci unde aveau parcate autoturismele.

 

Specificam faptul ca turistii nu aveau afectiuni medicale, erau extenuati si putin speriati, dar odata cu vederea salvatorilor starea lor s-a schimbat in bine. Pe intreg parcursul operatiunii de cautare/salvare, echipa de salvatori a mentinut permanent legatura cu ei.

Ii rugam pe turiştii ce doresc sa ajunga în zona montană a județului Dâmbovița, să se informeze la punctele Salvamont sau telefonic despre starea traseelor si conditiile meteo.

Solicitați cu încredere sprijinul Echipei Salvamont-Salvaspeo Dâmbovița

PERICOL DE AVALANSA RIDICAT

In zona montana a judetului Dambovita pentru urmatoarele zile.

Telefoane utile:

Salvamont Salvaspeo Dâmbovița: 0726.686.685

Dispeceratul Național Salvamont: 0725.826.668 ( 0salvamont)

 

Sef Serviciu:

Deaconescu Stefan Razvan

Telefon: 0726194166

Distribuie acest articol Oficial Media
Share