25/07/2021

9 milioane de lei alocate de guvern pentrul a se plătii datoriile către Colterm

Având în vedere situația dificilă în care se afla compania Colterm și faptul că exista un real pericol ca în cursul acestei săptămâni să se sisteze furnizarea agentului termic pentru încălzire și apă caldă în Timișoara, prefectul județului Timiș, doamna Liliana Oneț, l-a informat pe ministrul Afacerilor Interne, domnul Ion Marcel Vela, în cadrul unei videoconferințe cu prefecții, despre problemele companiei. De asemenea, prefectul județului Timiș l-a informat pe ministrul Afacerilor Interne și despre faptul că furnizorii de cărbune și gaze nu mai vor să livreze către Colterm decât cu plata în avans din cauza datoriilor către aceștia. Totodată, prefectul județului Timiș a cerut sprijinul ministrului Economiei, domnul Virgil Popescu, pentru a găsi o soluției în vederea continuării aprovizionării cu cărbune a companiei Colterm. Ministrul Economiei a purtat o discuție cu reprezentanții Complexului Energetic Oltenia care au acceptat să sprijine Colterm, dar cu condiția plății sumelor eșalonate în continuare. Problemele Coltem au fost discutate, la sfârșitul săptămânii trecute, și în cadrul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, convocată de prefectul Județului Timiș Liliana Oneț în încercarea de a găsi o soluție pentru a nu se sista furnizarea agentului termic în Timișoara.

In acest context, Instituția Prefectului a transmis în data de 10 decembrie,  un proiect de hotărâre de Guvern, la solicitarea Primăriei municipiului Timișoara, pentru a se atribui sume din fondul de rezervă al Guvernului cu scopul sprijinirii companiei Colterm, astfel încât să nu se ajungă la sistarea alimentării cu agent termic la nivelul Timișoarei.

Ca urmare a demersurilor făcute, ieri, Guvernul României a adoptat o hotărâre privind alocarea unor sume din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2020, în vederea asigurării continuității serviciului public de alimentare cu energie termică în sistem centralizat a populației. Conform acestei hotărâri au fost alocate 9 milioane de lei din fondul de rezervă al Guvernului pentru Colterm, astfel încât la ora actuală nu mai există pericolul sistării furnizării agentului termic pentru timișorenii racordați la acest sistem.

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share