Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Împreună reprezentăm 30 de națiuni diferite, un miliard de oameni, jumătate din puterea economică și militară a lumii

Marți (5 octombrie), vorbind la un eveniment organizat de Brookings Institution și Universitatea Georgetown din Washington DC, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat: „Nevoia de unitate transatlantică este mai mare astăzi decât în orice moment de la sfârșitul Războiului Rece” . „Trebuie să luăm întotdeauna diferențele noastre în serios și să le abordăm, dar acestea nu schimbă imaginea de ansamblu: importanța faptului că Europa și America de Nord stau împreună în NATO”, a adăugat el.

 

Secretarul general a subliniat importanța NATO în confruntarea cu o lume mai periculoasă și mai competitivă, spunând: „în NATO nu suntem singuri. Împreună reprezentăm 30 de națiuni diferite, un miliard de oameni, jumătate din puterea economică și militară a lumii. Și,  împreună ne adaptăm la o lume mai nesigură(…)  ne mutăm eforturile și resursele din operațiuni de luptă mari în afara teritoriului NATO pentru a ne consolida în continuare descurajarea și apărarea acasă și pentru a ne pregăti pentru o lume cu o mai mare rivalitate de la stat la stat”  și a subliniat că,  această schimbare  ce vizează modernizarea NATO,   va contribui direct la întărirea  securității noastre comune.

   
NATO in a competitive World – A conversation with NATO Secretary General Jens Stoltenberg hosted by Brookings Institute and Georgetown University

 

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share