Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Alocare de aproape 16 milioane de euro pentru municipiul Târgoviște prin Programul Operațional Regional Sud Muntenia 2021- 2027

Primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan, a participat astăzi, la Pitești, la prima ședință a Comitetului de Monitorizare a Programului Operațional Regional Sud Muntenia 2021- 2027, în calitate de Membru Titular, reprezentant al municipiilor din regiunea Sud Muntenia.
Tot astăzi, a avut loc și ședința Consiliului de Dezvoltare Regională, în cadrul căreia au fost luate și hotărâri deosebit de importante, inclusiv pentru municipiul Târgoviște.
Astfel, orașul nostru va beneficia de o prima alocare de 15.963.162,48 euro, în cadrul Obiectivului specific care vizează ”Promovarea mobilității urbane multimodale sustenabile, ca parte a tranziției către o economie cu zero emisii de dioxid de carbon”!
 Totodată, s-a aprobat o alocare financiară în cuantum de 6.922.779, 22 euro, de data aceasta pentru intervențiile de regenerare urbană (creare/modernizare/reabilitare/extindere/dotare) în spațiile destinate utilizării publice (parcuri, zone verzi, piațete, scuaruri, piețe publice, locuri de joacă pentru copii, piețe agroalimentare, etc).
 Sunt primele sume certe din Programul Operațional Regional Sud Muntenia 2021- 2027, sume care urmează să fie transformate în proiecte utile comunității târgoviștene și care conturează o nouă etapă de dezvoltare a urbei noastre”, a transmis Daniel Cristian Stan pe pagina de facebook.
Distribuie acest articol Oficial Media
Share