Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Ce este Blackjack si cum se joaca online

Blackjackul este unul dintre cele mai cunoscute si mai populare jocuri de masa in cazinourile din intreaga lume. Vei vedea acest joc prezent in orice cazino cu pretentii, mai nou si la cele din mediul online.

Daca vrei sa incerci emotia unui joc de blackjack si sa te simti ca intr-un cazino autentic, dar nu vrei sa iesi din casa, poti face acest lucru la un cazino live licentiat in mediul online.

La noi in tara acest joc mai este cunoscut si sub denumirea de “21”, pentru ca scopul jocului este ca din cartile pe care ti le ofera dealerul sa aduni exact suma valorica de 21 sau cat mai apropiat de acest numar dar fara a depasi pragul.

Iti voi prezenta insa mai multe informatii despre blackjack in randurile de mai jos, iar in final iti voi oferi si cateva sfaturi despre cum sa-ti cresti sansele de reusita si cum poti sa invingi dealerul.

Cum se joaca blackjack?

La orice joc de blackjack vei juca numai impotriva dealerului (a casei). Astfel, nu concurezi si impotriva altor jucatori, cum faci la mesele de poker, spre exemplu.

Acest lucru iti ofera un RTP (rata de intoarcere a banilor la jucator) de aproximativ 97% la majoritatea meselor, ceea ce inseamna ca ai sanse de castig foarte bune.

Fiind un joc de noroc foarte popular, blackjack-ul se gaseste acum pe aproape toate platformele de gambling online, inclusiv Mr Bit, iar daca te intereseaza acest site, atunci aici gasesti mai multe informatii despre Mr Bit Casino.

Modul de desfasurare a unui joc de blackjack este destul de simplu de inteles. Dealerul (crupierul) imparte doua carti jucatorilor si el isi pastreaza tot doua carti.

Cartile pe care le primesti sunt vizibile, cu fata in sus. Dealerul va avea doar o carte cu fata in sus si una cu fata in jos si o va dezvalui pe a doua cand toti jucatorii au terminat de jucat mainile din runda curenta.

Valoarea cartilor este cea indicata pe ele, numeric. Valetul, Dama si Regele au valoarea 10, iar Asul poate sa aiba fie valoarea 1, fie valoarea 11, in functie de ce te avantajeaza mai mult intr-o anumita situatie.

Dupa ce ai primit primele doua carti poti sa mai ceri carti sau sa te opresti. Daca mai ceri, ia in considerare ca nu trebuie sa ai o valoare cumulata mai mare de 21, fiindca altfel pierzi.

Te poti opri cand suma cartilor are valoarea 17, 18, 19 sau 20, iar la 16 este destul de riscant sa mai ceri carte.

  • Impartirea – daca primesti o pereche, atunci poti imparti cartile. Asta inseamna ca vei juca simultan doua maini, fiecare carte initiala fiind una de inceput la care se adauga alte combinatii. Poti sa castigi cu ambele maini, numai cu una singura sau poti pierde cu ambele.
  • Dublajul – este posibil sa dublezi la jocul de blackjack. Cand iei o astfel de decizie, vei dubla miza curenta, iar dealerul iti va mai oferi doar o singura carte. De aceea, este important sa dublezi doar in anumite situatii de joc pe care ti le prezint mai jos.

La final, cand toti jucatorii au terminat de luat deciziile, dealerul va arata cartile proprii. El va mai trage carti din pachet daca are o valoare de pana la 16, iar in caz contrar se va opri.

Regulile jocului de blackjack

In general, regulile jocului respecta mecanica de joc descrisa mai sus. Exista anumite versiuni de blackjack unde ai impartirea gratuita sau altele unde ai dublajul gratuit in anumite scenarii.

Majoritatea meselor de blackjack live se joaca cu 2 pachete de carti pentru a preveni card counterii (jucatorii care numara cartile). Card counterii au interzis in cazinouri pentru ca daca aplica metode matematice de numarare a cartilor pot invinge cazinoul.

Exista insa si mese de joc single deck, adica la care ai un singur pachet de carti care se schimba dupa aproximativ 7-10 runde.

Sfaturi pentru a avea succes la mesele de blackjack

E clar faptul ca multi romani, dar si jucatori din intreaga lume intra la mesele de blackjack cu scopul de a invinge dealerul, deci nu doar pentru distractie. Daca si tu faci parte din aceasta categorie, atunci iata cateva sfaturi utile de care ar fi bine sa tii cont:

  • Incearca mesele unde ai splitul gratuit (Free Bet Blackjack) – sunt mese in care limitele de pariere sunt ceva mai mici si poti sa imparti gratis cand ai pereche
  • Cand sa dublezi – daca ai un As plus alta carte, vei dubla numai daca dealerul are o carte intre 3 si 6. Daca totalul mainii tale depaseste valoarea de 11, nu vei mai dubla. Totusi, daca ai fix 11, este recomandat sa dublezi daca dealerul arata un As prima carte
  • Cand sa dai split – este recomandat sa imparti cand ai pereche de 8. Poti avea sanse mari sa castigi la cel putin o mana daca ajungi la 18 sau chiar 19 la aceasta, iar daca pierzi cealalta mana nu este problema prea mare. Daca ai carti bune pe ambele maini poti sa obtii un castig considerabil
  • Nu juca fiecare mana – daca vezi ca dealerul pierde 4-5 maini la rand cred ca e timpul sa iei o pauza pentru ca s-ar putea ca urmatoarele maini sa fie castigatoare. La fel, daca ai castigat de 4-5 sau mai multe ori la rand opreste-te, e o chestie de timp pana vei avea carti proaste
  • Ajusteaza mizele – nu juca mereu pe mize fixe. Daca vezi ca ai carti bune mai multe maini incearca sa scazi mizele, fiindca probabil va veni randul sa pierzi. Daca ai pierdut 4-5 maini la rand incearca sa maresti mizele si sa joci in continuare (dubland chiar mizele daca iti permiti), deoarece va veni si randul tau sa castigi

In concluzie, acum stii cam toate informatiile despre blackjack si poti incerca si tu acest joc de noroc cu carti daca nu ai facut-o pana acum.

Este un joc destul de simplu de inteles, insa cel putin la inceput, ca incepator, iti recomand sa pariezi cu moderatie, pana capeti experienta si descoperi toate particularitatile jocului.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share