Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Teatrul „Tony Bulandra” Târgoviște vă invită la spectacolul „Gulliver în Țara Lilliput”

Joi, 21 martie 2024, cu ocazia Zilei Mondiale a Marionetiștilor și Păpușarilor, Teatrul „Tony Bulandra” Târgoviște prezintă, în premieră, cu o distribuție nouă, reluarea spectacolului „Gulliver în Țara Lilliput”, regizat de artistul păpușar și profesorul Gabriel Apostol, târgovișteande origine. Spectacolul surprinde o parte a călătoriei personajului Gulliver, un simplu om, perceput ca uriaș de cătreliliputani, locuitorii Țării Lilliput. Situațiile sunt neașteptate, hilare și, totodată, moralizatoare.

În continuare, redăm o parte a mesajului aniversar transmis de Dimitri Jageneau, secretar general al UNIMA (Uniunea Internațională a Marionetiștilor).

„Căutând universalul, ceea ce ne leagă, mai degrabă decât ceea ce ne desparte, propun o viziune a unei organizații care este mai puternică tocmai datorită diferențelordin cadrul ei, fără ca aceste diferențe să o diminueze sau să o submineze. […] Cruzimea se propagă din nou și din nou, prin crime și atrocități fără nume. O eroare de empatie ne face să nu putem înțelege cealaltă persoană și ceea ce ea ne transmite. «Hiper-puternicul» are întotdeauna dreptate? Andersen ne-a povestit despre o fetiță pierdută pe străzi, în agitația festivităților de sfârșit de an. Rămasă orfană, visa să câștige câțiva bănuți și, aprinzând chibrituri, visa la căldură, la o masă și un brad de Crăciun. Este,întotdeauna, irevocabilul o certitudine?

Ziua Mondială a Marionetiștilor și Păpușarilor din 2024 este despre semnificația schimbărilor climatice, despre elemente ale mediului înconjurător și echilibrul fragil al vieții pe Pământ… despre a înțelege și a deveni, metaforic, aceste elemente, precum zăpada, ploaia, soarele, vântul, norii, un curcubeu. Și, de asemenea, despre ciclul planetelor, al valurilor și al anotimpurilor, precum și despre vârstele corpului. E important să ne amintim că toate aceste cicluri sunt ritmuri care ne oferă coregrafia și gesturile de care avem nevoie, pentru a menține și a crea zilnic lumea în care trăim.”

Sursa: https://www.unima.org/en/the-rustling-horizon/

Comunicat de presă

Distribuie acest articol Oficial Media
Share