Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Ce alegi între PSD și PNL dacă nu vrei coaliție în 2024- Alt partid – Sondajul cititorilor 2024

Propunem cititorilor noștri un sondaj liber și actual. Aveți la dispoziție ultimele informații din februarie și din martie atât sondaje din România cât și din 18 țări ale Uniunii Europene.

Sondajul cititorilor 2024

Fără a vă lăsa influențați de INSCOP și IPSOS este necesar să prezentăm și datele lor

În sondajul cititorilor 2024, opinia dumneavoastră este cea mai importantă. Pe fondul multor nemulțumiri create de comasarea alegerilor locale și europarlamentare, dar și de crearea coliției PSD-PNL, alegerile de anul acesta vor avea rezultatele dorite de cei care au elaborat acest sistem.

Să nu credeți că este vorba de neștiință, sau erori politice. Totul este plănuit dinainte (cu aproximarea rezultatelor). ”Oamneii” știu bine ce fac!

Sondajul cititorilor 2024

Ce partid vă reprezintă la alegerile locale?

View Results

Loading ... Loading ...

După votul dumneavoastră se va afișa rezultatul. Fiecare ID poate vota o singura dată.

Calendarul alegerilor din România din 2024 a fost stabilit de coaliția PSD-PNL. 2024 este primul an în care toate alegerile au loc în același an.

Calendarul alegerilor din România în 2024

După mai bine de o lună de negocieri, cele două partide au ajuns la un acord în ceea ce privește comasarea alegerilor locale cu alegerile europarlamentare. Astfel, pe 9 iunie, românii vor fi chemați la vot atât pentru alegerile locale, cât și pentru cele europarlamentare.

De asemenea, coaliția PSD-PNL a decis devansarea alegerilor prezidențiale din 2024, care vor fi organizate în luna septembrie (în 2019, acestea au avut loc pe 10 și 24 noiembrie). Marcel Ciolacu a anunțat că cele două tururi vor avea loc pe 15 și pe 29 septembrie.

Alegerile parlamentare urmează să aibă loc pe 8 decembrie.

La alegerile europarlamentare datele sunt un pic schimbate

Dacă duminică ar avea loc alegeri europarlamentare în România, cel mai bine s-ar poziționa actuala coaliție de guvernare. 42.4% dintre votanți ar alege lista comună a PSD și PNL, relevă un macro-studiu realizat de Ipsos la comanda Euronews. Potrivit cercetării, cele două partide ar obține un total de 16 locuri în Parlamentul European: social democrații ar ocupa 8 locuri, liberalii – 7, iar după redistribuire alianța ar mai primi încă un mandat de europarlamentar.

AUR, locul al doilea, S.O.S. trece pragul electoral

Pe doi în ceea ce privește intenția de vot a românilor pentru alegerile europarlamentare 2024, dacă acestea s-ar ține duminică, se află partidul lui George Simion, AUR. 8 europarlamentari ar trimite Alianța pentru Unirea Românilor în viitorul legislativ european, echivalentul a 20.7% din voturile românilor.

Alianța alcătuită din trei partide de dreapta din România, PMP, USR și Forța Dreptei, se află pe locul trei în clasament, cu 14.2% din voturi. Alianța a fost validată, marți, de Înalta Curte și ar urma să ocupe 5 locuri în Parlamentul European, în scenariul în care duminică ar avea loc alegeri.

Virgil Guran, PNL: ”Disperarea PSD în Dâmbovița a atins cote îngrijorătoare: amenințări, intimidări, articole denigratoare și manipulare!”

Partidul Dianei Șoșoacă, S.O.S. România, trece pragul electoral și ajunge, potrivit proiecției IPSOS pentru Euronews, în Parlamentul European cu 5.9%. Partidul, considerat naționalist și anti-european de mai mulți analiști politici, ar obține 2 locuri de europarlamentar.

Potrivit proiecției IPSOS, și partidul condus de fostul premier Victor Ponta, PRO România, ar trece pragul electoral la limită. Cu 5.1% dintre voturi, ar urma să trimită tot 2 membri de pe listă în Parlamentul European.

S-a înființat BLOCUL SUVERANIST ROMÂN

Predicțiile nu sunt la fel de optimiste pentru două partide din România: Uniunea Democrată Maghiară din România și Partidul Umanist Social Liberal(PUSL), condus de Cristian Popescu Piedone. UDMR ar obține 3.6%, în timp ce PUSL ar lua 3% din voturi. 5.2% din voturi ar merge către alte opțiuni politice, potrivit studiului IPSOS.

Care va fi viitorul președinte al României

View Results

Loading ... Loading ...

💖

Portugalia are cel mai lung pod din Europa

Distribuie acest articol Oficial Media
Share