Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Teatrul „Tony Bulandra” Târgoviște vă invită la spectacolul „Gulliver în Țara Lilliput”

Joi, 21 martie 2024, cu ocazia Zilei Mondiale a Marionetiștilor și Păpușarilor, Teatrul „Tony Bulandra” Târgoviște prezintă, în premieră, cu o distribuție nouă, reluarea spectacolului „Gulliver în Țara Lilliput”, regizat de artistul păpușar și profesorul Gabriel Apostol, târgovișteande origine. Spectacolul surprinde o parte a călătoriei personajului Gulliver, un simplu om, perceput ca uriaș de cătreliliputani, locuitorii Țării Lilliput. Situațiile sunt neașteptate, hilare și, totodată, moralizatoare.

În continuare, redăm o parte a mesajului aniversar transmis de Dimitri Jageneau, secretar general al UNIMA (Uniunea Internațională a Marionetiștilor).

„Căutând universalul, ceea ce ne leagă, mai degrabă decât ceea ce ne desparte, propun o viziune a unei organizații care este mai puternică tocmai datorită diferențelordin cadrul ei, fără ca aceste diferențe să o diminueze sau să o submineze. […] Cruzimea se propagă din nou și din nou, prin crime și atrocități fără nume. O eroare de empatie ne face să nu putem înțelege cealaltă persoană și ceea ce ea ne transmite. «Hiper-puternicul» are întotdeauna dreptate? Andersen ne-a povestit despre o fetiță pierdută pe străzi, în agitația festivităților de sfârșit de an. Rămasă orfană, visa să câștige câțiva bănuți și, aprinzând chibrituri, visa la căldură, la o masă și un brad de Crăciun. Este,întotdeauna, irevocabilul o certitudine?

Ziua Mondială a Marionetiștilor și Păpușarilor din 2024 este despre semnificația schimbărilor climatice, despre elemente ale mediului înconjurător și echilibrul fragil al vieții pe Pământ… despre a înțelege și a deveni, metaforic, aceste elemente, precum zăpada, ploaia, soarele, vântul, norii, un curcubeu. Și, de asemenea, despre ciclul planetelor, al valurilor și al anotimpurilor, precum și despre vârstele corpului. E important să ne amintim că toate aceste cicluri sunt ritmuri care ne oferă coregrafia și gesturile de care avem nevoie, pentru a menține și a crea zilnic lumea în care trăim.”

Sursa: https://www.unima.org/en/the-rustling-horizon/

Comunicat de presă

Distribuie acest articol Oficial Media
Share