Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Lecții de viață învățate prin citit. Poate o carte să-ți ajute copilul să se dezvolte și să învețe despre viață?

Copilăria este o perioadă magică a vieții. Este plină de joacă, de descoperire și învățare. Pentru a le oferi copiilor noștri momente și mai frumoase, este bine să îi încurajăm să citească. Se vor distra și dezvolta intelectual în același timp. Cărțile au fost dintotdeauna o sursă infinită de înțelepciune, cunoaștere, imaginație. De ce ar fi acum diferit? Cărțile nu sunt doar povești frumos așternute pe hârtie. Ci adevărate călătorii care oferă perspective diferite. Cum îi ajută pe cei mici să se dezvolte și să învețe despre viață? Află mai multe în continuare.

Cărțile ajută la dezvoltarea imaginației, creativității și abilităților cognitive

Cărțile regăsite în librării și pe site-urile editurilor online, cum ar fi și Editura univers enciclopedic, îi poartă pe cei mici prin lumi fantastice. Lumi care ajută la dezvoltarea imaginației, creativității și abilităților cognitive. Vor învăța să analizeze texte, să identifice informații importante, să tragă concluzii și să formuleze opinii.

Cititul contribuie la lărgirea orizonturilor

Prin alegerea și citirea unor carti copii 7 ani, cei mici vor învăța despre civilizații diferite, animale și plante. Pot explora misterele universului sau cunoaște personalități marcante din istorie. Vor învăța și descoperi lucruri care le vor fi de folos pentru a înțelege diversitatea care ne înconjoară.

Poveștile contribuie la dezvoltarea emoțională și socială

Copiii sunt emotivi, aspect care le-ar putea afecta copilăria. Poveștile îi pot ajuta însă să-și înțeleagă mai bine emoțiile și sentimentele. Atât pe ale lor, cât și pe cele ale celor din jur. Prin intermediul unor carti copii 6 ani, vor învăța despre empatie, compasiune, respect și toleranță.

Cărțile îi ajută pe cei mici să-și îmbogățească vocabularul și să-și formeze caracterul

Deși par simpliste, de fapt cărțile îi expun pe copii la un vocabular bogat și variat. Îi ajută să-și îmbogățească vocabularul și abilitățile de exprimare. Învățând cuvinte noi, vor știi cum să le pună ulterior în practică. În plus, multe cărți transmit mesaje importante despre valori morale, cum ar fi cinstea, curajul, perseverența și responsabilitatea. 

În ultimii ani, de când tehnologia ne-a acaparat viețile, am renunțat la cărți. Cu toate acestea, ar trebui să le oferim copiilor noștri șansa de a privi și descoperi lumea prin intermediul poveștilor. Vor învăța despre empatie, prietenie, curaj și responsabilitate. Îi vor ajuta să se dezvolte și să devină mai înțelepți. Oferă-i copilului tău prilejul să devină cea mai bună versiune a sa. La urma urmei, cititul este o activitate care-i va aduce doar beneficii.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share