Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

21 de oameni celebri si esecurile care i-au dus catre succes

Uneori cand te uiti la oamenii de succes ai impresia ca totul a fost foarte simplu pentru ei.  Ca au avut noroc, ca n-a trebuit sa faca prea multe ca sa ajunga acolo unde au ajuns.
Cand intri insa in detalii despre povestile vietii lor – ti se schimba perspectiva.

Uite o lista cu oameni de succes care au continuat sa spere in visul lor si au trecut prin esecuri initiale “remarcabile”:

1. Henry Ford
Cunoscut drept parintele automobilului – Ford n-a fost de la inceput un om de succes – primele lui afaceri l-au adus in postura falimentara de 5 ori inainte sa creeze compania care mai apoi ii va aduce gloria.

2.  Soichiro Honda
Business-ul care acum e in valoare de miliarde de dolari a avut la unele din cele mai incercate inceputuri. Honda a fost mai intai rejectat de compania Toyota Motor unde voia sa se angajeze ca inginer.  A avut visul de a construi motoare dar n-a intrat direct in lista oamenilor de succes . A lucrat de exemplu ca si vanzator pana cand a inceput sa construiasca propriile scutere si motoare care urmau sa fie atat de apreciate mai tarziu.

3. Bill Gates
Cred ca nu mai e nevoie sa vorbim prea mult despre cel care a ajuns unul dintre cei mai bogati oameni din lume.
A fost dat afara de la Harvard si primul lui business a fost un esec total inainte de a ajunge sa creeze Microsoft.

4.  Colonelul Sanders
Cunoscut ca si creator al lantului de restaurante KFC – e deja legendar prin perseverenta lui si rezistenta la NU-uri. Reteta de pui care a devenit mai apoi celebra – a fost mai intai refuzata de 1009 restaurante inainte de a fi acceptata.

5. Albert Einstein
Acum sinonim cu genialitatea – nu a vorbit pana la 4 ani si nu a citit pana la varsta de 7 ani. Era apostrofat de catre profesori sai ca fiind “lent, anti-social si cu handicap mental“. A fost dat afara de la scoala si respins la facultatea din Zurich.
Se pare ca pana la urma a reusit destul de bine sa aduca schimbari majore fizicii moderne. 🙂

6. Thomas Edison
Celebru cu expresia lui legata de inventia becului “n-am esuat de 10.000 de ori, am gasit 10.000 de moduri care nu functioneaza” –  In primii ani de scoala era considerat “prea prost ca sa poata sa invete ceva“.Ca sa vezi! 🙂

7. Oprah Winfrey
Una dintre cele mai cunoscute vedete TV – pe langa copilaria traumatizanta, printre altele a fost concediata dintr-un post de reporter pe motivul ca “nu e potrivita pentru televiziune”

8.  Fred Astaire
Un geniu al dansului –  in primele sale interviuri in studiorile MGM a fost catalogat nepotrivit deoarece “nu poate juca,  nu poate canta, e cam chel – si abia poate dansa putintel”

9. Charlie Chaplin
Desi acum cu greu ne-am putea imagina lumea comediei fara Charlie Chaplin – initial studiorile de la Holywood l-au respins pentru ca modalitatea in care interpreta rolurile era fara sens si “nu putea fi interesant pentru spectatori“.

10 . Walt Disney
Cel care a incantat milioane de copii cu industria pe care a creat-o – initial a fost concediat de unul dintre ziarele la care lucra pentru ca “ii lipseste imaginatia si nu are idei bune“. Ca sa nu mai punem la socoteala ca a dat faliment in mai multe business-uri inainte de a ajunge la formula care l-a facut celebru cu parcuri de distractii si desenele animate.

11. Harrison Ford
La primul lui rol, unul dintre realizatorii filmului i-a declarat ca n-o sa aiba niciodata succes in filme pentru ca “nu are acel ceva necesar unui actor“. Dupa rolurile din “Star Wars” si “Indiana Jones” – s-ar putea spune totusi ca a avut. 🙂

12. Steven Spielberg
Acum celebru ca regizor la o multime de filme de top Spielberg a fost respins de 3 ori la admiterea la Universitatea de Teatru, Film si Televiziune din California de SUD. S-a inscris la alta universitate, insa nu a terminat-o pentru ca si-a inceput cariera ca regizor.
Ca si informatie de can-can:  dupa 35 de ani de la inscrierea lui la facultate, in 2002 – s-a intors sa isi reia studiile si sa isi ia bacalaureatul!!!

13. Elvis Presley
A schimbat total istoria muzicii, insa in 1954 Elvis inca era un nimeni si mai mult – unul din managerii Grand Ole Opry – (cel mai cunoscut festival de muzica country din America) – l-a refuzat dupa chiar prima auditie  pe motiv ca “n-o sa ajunga nicaieri si mai bine s-ar face sofer de camion”

14. The Beatles
Alt  nume de referinta – unul din primele studiorui de muzica i-a respins pentru ca “muzica lor nu suna deloc bine si in plus muzica cantata la chitara e deja demodata“. N-a prea fost asa.

15. Michael Jordan
Pare greu de crezut, dar cunoscut acum ca unul dintre cei mai mari baschetbalisti din istoria tuturor timpurilor, initial a fost dat afara din echipa de baschet a liceului. Nu s-a lasat insa si acum e cunoscut prin citatul inspirational despre esecurile lui.

16. Steve Jobs
Un alt geniu al tehnologiei – Steve Jobs a trecut prin experienta de a fi concediat de propria firma pe care o crease. S-a intors mai tarziu si a condus firma Apple sa devina numarul 1 in lume ca profit in industria IT.

17. J.K. Rowling
Divortata si cu un copil, sustinuta financiar de ajutorul de somaj – a fost ridiculizata de prieteni si familie atunci cand a inceput sa scrie “Harry Potter” cu recomandarea sa isi “gaseasca un job ca sa se poata intretine“. Acum e cunoscuta ca “primul autor de carti miliardar”.

18. Jim Carrey
La 15 ani a trebuit sa renunte la scoala ca sa isi ajute familia care la un moment dat a trebuit sa locuiasca intr-un van.
Statutul temporar de “homeless” nu l-a oprit insa sa isi urmeze visul si sa devina unul dintre cei mai mari actori de comedie ai tuturor timpurilor.

19 . Richard Branson
Diagnosticat ca dislexic, Branson a fost unul dintre cei mai slabi elevi din scoala cu rezultate mediocre la teste.  Acum e cunoscut ca modelel pentru antreprenoriat si e printre primii 4 cei mai bogati oameni din Anglia.

20. Stephen King
Stephen King a fost refuzat de 30 de ori de edituri, pentru publicarea primei lui povestiri. Acum cartile lui sunt publicate in numar de peste 350 de milioane de exemplare in intreaga lume.

21. Sidney Poitier
Dupa prima auditie Sidney Poitier a fost apostrofat sa “nu ii mai faca pe altii sa isi piarda timpul cu el si sa mearga sa spele vasele“.
Acum e cunoscut ca si renume in lumea filmului – castigator al oscarului si a alte 27 de premii si nominalizari.

sursa

Distribuie acest articol Oficial Media
Share