Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Concert cameral la Ambasada Federației Ruse la București

În data de 10 februarie 2020 la Ambasada Federației Ruse la București a avut loc o recepție cu ocazia Zilei Diplomatului Rus la care au luat parte reprezentanți ai Ministerului Afacerior Externe al României și ai mai multor alte instituții guvernamentale, parlamentului, corpului diplomatic, oameni de afaceri, dar și oameni de știință și cultură.

Înainte de recepție a avut loc o conferință de presă în care E.S. Valery I. Kuzmin, Ambasadorul Federației Ruse în România, a subliniat importanța păstrării legăturilor culturale și umanitare ruso-române, a stabilității dezvoltării relațiilor comerciale și economice bilaterale.

În cadrul acestui eveniment, Orchestra Simfonică de Tineret ”Andante” din Târgoviște, alcătuită din elevi ai Liceului de Arte ”Bălașa Doamna” din Târgoviște și elevi de la Colegiul Național de Artă ”Carmen Sylva” din Ploiești, a susținut un concert cameral cu ocazia Zilei Diplomatului Rus.

Publicul a putut audia lucrări clasice din repertoriul universal, rusesc și românesc. Ambasada Federației Ruse în Romania a susținut orchestra la evenimentul organizat în scop caritabil, care a avut loc în data de 20 decembrie 2019 la Târgoviste, la Liceul de Arte ”Bălașa Doamna”, prin asigurarea transportului elevilor de la Colegiul Național de Artă ”Carmen Sylva” din Ploiești, iar în urma succesului acestui eveniment, Ambasada Federației Ruse în România a lansat invitația orchestrei de a susține un program artistic cu ocazia Zilei Diplomatului Rus.

Seara de 10 februarie a fost una specială pentru membrii Orchestrei ”Andante” care au fost primiți cu căldură și atenție de către organizatorii evenimentului.

Într-o sală spectaculoasă orchestra a încântat invitații, la eveniment fiind prezenți oameni importanți care la sfârșitul concertului au venit să felicite frumoasa inițiativă, printre care E.S. doamna Raja Jhinaoui Ben Ali, ambasador al Republicii Tunisiene in Romania, domnul Iancu Țucărman, redactor in cadrul Radio Shalom Romania si promotor de notorietate al muzicienilor romani in strainatate și domnul Pavel Alekseenko, Secretar I al Ambasadei Federației Ruse – aceea de a inființa o orchestră de elevi, să încurajeze și să propună alte participări de acest fel pe viitor.

Multumim Ambasadei Federației Ruse de la București pentru atenția și susținerea acordate.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share