Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Stelian Ion: ” Baronii locali incompatibili nu pot candida pentru un nou mandat.”

Stelian Ion, deputat USR Dâmbovița susține că în timp ce oamenii sunt preocupați de propria sănătate și de cum va afecta pandemia viața familiei lor, PSD nu se dezminte și împinge în Parlament tot mai multe proiecte nocive, folosindu-se de majoritatea pe care încă o are.
“După ce a lăsat în Camera Deputaților să fie adoptat tacit proiectul pentru autonomia Ținutului Secuiesc, PSD a vrut astăzi să treacă de Parlament un proiect care îi spală pe baronii locali de incompatibilități și conflicte de interese, astfel încât aceștia să poată candida la alegerilor locale din 2020.
USR a solicitat, prin vocea deputatului Stelian Ion, rediscutarea proiectului în comisii. Solicitarea a fost, în cele din urmă, acceptată și proiectul se întoarce, pentru o săptămână, la Comisia juridică a Camerei.
Dacă acest proiect este adoptat, vor beneficia de ștergerea interdicției de a candida sute de primari și consilieri locali găsiți incompatibili sau în conflict de interese de către Agenția Națională de Integritate, deoarece interdicția de 3 ani de a candida se va calcula de la momentul săvârșirii faptei și nu de la momentul deciziei definitive a instanței. Astfel, vor fi încălcate legi și hotărâri judecătorești și baronii incompatibili vor scăpa de toate consecințele faptelor lor.”
Distribuie acest articol Oficial Media
Share