Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Daniel Cristian Stan acuză guvernul Orban: Disprețul PNL-ului față de dâmbovițeni este fără margini

O mască la cinci alegători. Cele mai proaste algeri de când sunt în politică. Disprețul PNL-ului față de dâmbovițeni este fără margini. declară primarul Târgoviștei, Daniel Cristian Stan. Acesta mai spune în conferința de presă de miercuri, 23 septembrie 2020 că  ”în debutul anului școlar am fost singura unitate administrativ- teritorială din Dâmbovița care nu a primit nici un ban. De parcă la Târgoviște nu a început școala. Școala a început în condiții bune dar nu mulțumită guvernului ci prin eforturile comunității locale.”

Voi începe cu un subiect legat de ziua de duminică. Duminică avem alegerile locale, potrivit normelor legale în vigoare, mai exact hotărârea nr.577 din anul 2020, guvernul prin ministere, prin reprezentanți în teritoriu, trebuie să asigure anumite lucruri pentru desfășurarea votului în condiții de pandemie.

Mănuși, dezinfectanți, măști etc. Cu mai puțin de o săptămână înainte de ziua votului primim de la instituția prefectului această adresă prin care ni se spune așa: având în vedere prevederile 577 vă informăm că vor fi distribuite materiale de protecție sanitară după cum urmează: câte 5 măști pentru președintele biroului, câte o mască pentru personalul tehnic al biroului electoral al secțiilor de votare, un număr de 11935 de măști pentru alegători. Din 76122 de alegători înscriși pe lista electorală permanentă la Târgoviște. Cum facem domnul prefect?

Cum împărțim măștile? Unul da, patru nu?

Cam așa e proporția, de fapt unul da, cinci nu. Asta facem? Domnul Orban anunța în urmă cu aproximativ o lună că a lansat licitația, că achiziționează măști, că totul va fi extraordinar. Cu nici o săptămână înainte de alegeri, informează primăriile că nu pot asigura măști decât pentru 15% din alegători. Iar aici discutăm despre un caz de iresponsabilitate.

Noi la Târgoviște suntem obișnuiți cu chestiunea în contextul în care pentru debutul anului școlar am fost singura unitate administrativ- teritorială din Dâmbovița care nu a primit nici un ban. De parcă la Târgoviște nu a început școala. Școala a început în condiții bune dar nu mulțumită guvernului ci prin eforturile comunității locale. Revenim. Dacă nu ar fi fost semnată și însușită de toată lumea aș fi crezut că e o glumă.

În acest context vreau să îi asigur pe toți târgoviștenii că primăria municipiului Târgoviște va asigura diferența de măști astfel încât procesul electoral să se desfășoare în condiții de deplină siguranță. Așa că vom asigura pentru fiecare membru al biroului electoral cel puțin 5 perechi de mănuși pentru ziua votului astfel încât manipularea ștampilelor, materialelor electorale etc să se facă în condiții de siguranță. Așa cum vom asigura și dezinfectant pentru ziua votului și vom dezinfecta temeinic toate secțiile de votare din municipiul Târgoviște.

Însă bătaia de joc rămâne. Disprețul rămâne.

Punerea în dificultate a comunităților locale rămâne. Repet. 11935 de măști pentru alegători din 76122 alegători cu drept de vot pe listele electorale permanente din municipiul Târgoviște. Mă întreb ce s-ar fi întâmplat cu procesul electoral dacă noi nu aveam măștile, dacă nu le aveam achiziționate? Sau ce se întâmplă în zonele unde aceste materiale nu sunt achiziționate? Într-o săptămână, la numărul de măști care trebuie achiziționate, raportat la faptul că pe parcursul întregului an s-au achiziționat măști, nu se putea face vreo procedură de achiziție care să implice o simplă negociere directă.

Ar fi trebuit să faci o procedură de achiziție laborioasă care ar fi necesitat cel puțin 30 zile. Poate că asta s-a urmărit, să avem o prezență scăzută la vot? Nu știu. În orice caz, revin și îi asigur pe târgovișteni că personalul primăriei Târgoviște le va înmâna măști, va face controlul epidemiologic preventiv cu termometre, va asigura tot ceea ce este necesar, în localul fiecărei secții de votare astfel încât procesul electoral să se desfășoare în cele mai bune condiții și în momentul în care votează să nu uite că unii au vrut să-i pună în dificultate, să nu uite că suntem în prezența, și nu vreau să spun cuvinte mari, unor alegeri care sunt cred cel mai prost organizate alegeri de când am intrat eu în politică și am început să percep acest fenomen.

 

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share