Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

A avut loc a XI- a ediție a Simpozionului Internațional ProGEO

Evenimentul a fost găzduit de Geoparcul aspirant UNESCO Charnwood Forest din Marea Britanie și a reunit experți în geologie și geoconservare de pe cinci continente.
Cristina Toma, Alina Popa și Dan Horațiu Popa, trei dintre membrii echipei Geoparcului  Internațional  UNESCO Țara Hațegului s-au numărat printre participanți.
Ei le-au prezentat experților informații privind modalități de interpretare a patrimoniului geologic prin redefinirea spațiului public, rolul storytellingului în promovarea geodiversității și facilitarea învățării prim stimularea simțurilor, precum și o analiză referitoare la modul de lucru cu comunitățile mici în direcția dezvoltării durabile în geoparc.
De altfel, România a fost una dintre țările cu o delegație numeroasă în Charnwood Forest. Pe lângă membrii echipei Geoparcului Țara Hațegului, au mai fost prezenți reprezentanți de la INCD GeoEcoMar  de la Centrul Universitar din Baia Mare și de la Muzeul Județean de Mineralogie tot din Baia Mare.
Pe lângă participarea la prezentări și discuții, prin intermediul unei excursii în teren, participanții au descoperit și o parte dintre elementele de unicitate ale teritoriului din Marea Britanie,  care aspiră la statutul de Geoparc Internațional UNESCO.
Distribuie acest articol Oficial Media
Share
">
WordPress PopUp Plugin