21/10/2021

A fi tu însăți/însuți…

Gânduri…
În viața fiecăruia dintre noi vine momentul în care TREBUIE să te rupi de trecut, de ceea ce ai fost până atunci, să devii ceea ce trebuie să devii: TU ÎNSĂȚI/ÎNSUȚI, cu bune și cu rele, dar TU ÎNSĂȚI/ÎNSUȚI. Iar cei cărora nu le place de ceea ce ai devenit sunt liberi să plece.

Fiecare are dreptul și obligația de a lua viața pe cont propriu, de a-și afirma propria identitate, de a fi ea însăși/el însuși. Pentru asta însă e nevoie de curaj: curajul de a ieși din tipare, curajul de a te afirma ca individ.
A fi tu însăți/însuți înseamnă să recunoști că nimeni nu este ca tine. Fiecare om este unic. Fiecare om poate fi frumos, dacă este frumos pe interior. Nu trebuie să-ți spună ceilalți câte kg să ai, cum să te îmbraci, cum să-ți zugrăvești casa, cum să vorbești, cum să te porți… Trebuie să îți găsești propria identitate și să ții cont de ea. Mai bine să trădezi modelul sugerat de alții decât să te trădezi pe tine însăți/însuți. Mai degrabă să refuzi să asculți de alții decât să refuzi să te asculți pe tine, să îți asculți propria inimă.


A fi tu însăți/însuți înseamnă să nu vrei să impresionezi prin cum ar trebui să fii, dar nu ești, sau să atragi atenția prin ceea ce nu ești.


Dar ce definește cine suntem? Gândurile și faptele noastre de zi cu zi, oamenii cu care interacționăm, modul în care ne petrecem timpul liber, mediul în care alegem să evoluăm după o anumită vârstă, principiile după care ne-am ghidat în viață și după care încă ne mai ghidăm.


Asta înseamnă să depășim problemele, să le înfruntăm cu capul sus. Nu este ușor. Nu există om în lume care să le poată depăși, fără să greșească. Nu putem rezolva problemele pe loc. Se pare că am fost creați să ne supărăm, să ne întristăm, să fim răniți, să ne împiedicăm și să cădem. Pentru că scopul vieții este să ne înfruntăm problemele, să învățăm din ele, să ne adaptăm și să le rezolvăm în timp.
Aceasta este, în cele din urmă, să fim noi înșine.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share