A înflorit copacul cu lalele la 142 de ani- Aninoasa- VALEA JIULUI

Una dintre principalele atracții ale Văii Jiului este copacul cu lalele din Aninoasa- Isconi. Acesta a înflorit și reprezintă pentru mulți o atracție. 

Copacul cu lalele de la Aninoasa poate fi zărit la marginea DN 66A, puţin înainte de intrarea în oraş și este considerat un simbol pentru micul oraș din Valea Jiului. Acesta se remarcă prin florile sale deosebite şi printr-o poveste interesantă, legată de celebrul scriitor francez Jules Verne.
Arborele ornamental, purtător de lalele, a fost plantat în acel loc în urmă cu 142  de Anne Margarette Maderspach, soția unui baron cu același nume, moștenitor al unor vaste domenii în zonă.

”Orice carte de istorie a Văii Jiului începe cu frații Hofman și familia Maderspach. Ceea ce e trist este faptul că numele de Maderspach nu apare pe nicio placă memorială sau altundeva. Singurul lucru rămas de la această familie care a deschis Valea Jiului este Copacul cu lalele. Acest copac are vârsta mineritului și a orașului Aninoasa. De aceea, Asociația Pro Aninoasa prin  proiectul „Orașul Aninoasa, păstrarea valorilor tradiționale prin turism cultural” a realizat lucrări de amenajare la Tulipan , care rămâne un simbol al Aninoasei și al Văii Jiului. Dați sfoară în țară, prieteni! Copacul cu lalele, o „oază” de frumos, pură, a Văii Jiului, a înflorit! Profesori, părinți, bunici, aduceți copiii,  să vadă miracolul naturii! Distribuiți și dați mesaje pentru toți prietenii! Miracolul durează o lună. Este prima dată, după nouă ani de când îngrijim și promovăm Copacul cu lalele, când pot să pun obrazul lângă o lalea. Veniți la miracolul naturii! Respect!”  a declarat  Viorel Pascu, inginerul miner care se ocupă de ecologizarea și promovarea acestui obiectiv- unicat al Văii Jiului.

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share