Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

A murit Gabriel Cotabiță. Artistul împlinise 69 de ani pe 1 noiembrie

Gabriel Cotabiță a murit sâmbătă la 69 de ani. Apropiații susțin că în urmă cu o săptămână, pe data de 11, a suferit un accident vascular cerebral masiv. Din primele informații, Gabriel Cotabiţă ar fi fost internat la spitalul Universitar din București şi s-ar fi aflat în comă, informează Observator.

„Pe 11 noiembrie, a suferit AVC. Am vorbit cu el după AVC. L-am vizitat la spital, a deschis ochii, mi-a spus: <prietenul meu> și apoi a adormit la loc”, a declarat compozitorul Horia Moculescu, Antena 3 CNN.

El a mai văzut moartea cu ochii și în trecut, dar a scăpat miraculos. Compozitorul Ionel Tudor a transmis un mesaj de rămas bun.

Gabriel Cotabiță a murit

„Ai plecat, Gabi, și ai lăsat muzica pop românească fără una dintre cele mai mari și mai personale voci! Am fost nu doar colaboratori ci și prieteni din tinerețe! Am lansat împreună piese care au bucurat generații de ascultatori (“Noapte albastră”, “Te rog, domnișoară, nu pleca”, “Și va mai trece-o noapte”, “Viața e un cazino”, “Să nu ne spunem adio”, “Poate că da, poate că nu” etc)! Am lansat împreună cu Joey de Alvaré primul CD din România! Am făcut lucruri frumoase împreună, lucruri care nu se pot uita! Am împărțit multe momente ale vieții și carierei noastre împreună!…Te vom păstra mereu în inimile noastre! Dumnezeu să te odihnească în pace și lumină!”, a spus Ionel Tudor.

A fost la un pas de moarte în 2015

În anul 2015, fostul solist al trupei VH2 a stat săptămâni bune în comă indusă. El a făcut infarct, iar medicii nu credeau că o să supraviețuiască. La vremea aceea, cele trei fiice ale sale pe care le are din prima căsătorie, cu Ioana Nagy, au avut grijă de el, la fel ca și Alina, cea care mai apoi i-a devenit soție.

Gabriel Cotabiță a sperat până în ultima clipă

„Crede-mă, poate ți se pare că e exagerat, dar după ce treci printr-o perioadă în care te întâlnești cu diverse entități, începi să înțelegi că viața are cu totul alte niveluri. Se pare că v-am auzit. Nu m-am dus către lumina albă, de altfel nici nu mi s-a arătat. Şi o să spun sincer, este pentru prima dată când mărturisesc asta, eu consider că ceea ce mi s-a întâmplat e un semnal de „Vezi că mai ai ceva de făcut”, adică un fel de reset și „Hai, ia-o de la capăt!”, a declarat Gabriel Cotabiţă, la un moment dat.

Gabriel Cotabiță s-a născut la 1 noiembrie 1955, la CraiovaA iubit muzica de mic copil: îi plăcea rockul, dar a ajuns să cânte muzică uşoară.

Succesul a venit în anul 1986, când a fost contactat de compozitorul Ionel Tudor pentru a-i interpreta o piesă la festivalul de la Mamaia. Din acest moment, s-a dedicat muzicii uşoare.

„Dacă nu aș fi cântat la Mamaia, tot parcursul meu ar fi fost cu totul altfel și în altă direcție. Nu aș fi reușit să ajung așa de cunoscut. (…) Clienții obișnuiau să ceară piese cu dedicație. Într-o seară, a venit un tip la mine, mi-a întins 100 de lei și mi-a cerut să-i cânt <Noapte albastră>. Basistul nostru i-a spus că noi nu cântăm muzică românească, iar tipul respectiv i-a răspuns că piesa nu mai este doar o piesă românească. Este Gabriel Cotabiță. În fiecare seară, clienții cereau <Noapte albastră>, iar Radioul public o difuza dimineața, la prânz și seara. Atunci am realizat ce a însemnat Mamaia pentru mine”, s-a destăinuit artistul, într-un interviu la Adevărul Live.

Artistul şi-a început cariera ca solist al formaţiei VH2 şi a fost membru al celebrului grup rock Holograf în anii 80. În 1984, alături de Holograf, a lansat albumul „Holograf 1”. Gabriel Cotabiţă a explorat şi lumea filmului, jucând în producţia muzicală „În fiecare zi mi-e dor de tine”, a lui Gheorghe Vitanidis. De-a lungul carierei sale, Gabriel Cotabiţă a lansat numeroase albume, atât solo cât şi cu diverse formaţii. Printre acestea se numără „Noapte albastră”, „Noi rămânem oameni” şi „Viaţa e un cazino”.

A colaborat cu artişti precum Marina Florea şi a lansat albume de succes cu formaţia VH2. El a absolvit Facultatea de Electrotehnică din Craiova, dar a ales o carieră în muzică după ce a profesat o perioadă ca inginer.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share