Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

A nins ca în povești în zona de munte a Văii Jiului

Copacii au îmbrăcat o mantie de un alb imaculat, iar crestele  munților sunt din nou, acoperite cu zăpadă.

Peisajul pare desprins dintr-o poveste de iarnă, o poveste pe care ar fi  trebuit să o împărtășim de Crăciun, la gura sobei. Suntem totuși la final de lună aprilie. În  stațiunea Straja s-a depus strat de zăpadă.

În cursul dimineții, pe raza de activitate a SDN Deva, s-a acționat cu 2 autoutilaje și s-au răspândit 12 tone material antiderapant pe DN 66 și DN 7A. Pe cele două drumuri, în zonele Obârșia Lotrului – Petroșani, respectiv Câmpu lu Neag, carosabilul este umed, cu zăpadă îmbibată cu material antiderapant.

La această oră se circulă în condiții de iarnă și pe raza SRCF Timișoara, însă fără implicații în circulația trenurilor.

Astăzi, în prima partea a dimineții, personalul feroviar a intervenit în proximitatea stației Bănița, în zona km 71+900, pentru tăierea și îndepărtarea unor crengi, care sub greutatea zăpezii au căzut pe linia de contact, fiind întreruptă alimentarea cu energie electrică timp de circa o oră, iar în stațiile Petroșani și Livezeni s-a acționat pentru curățarea aparatelor de cale și a liniilor, intervenții necesare pentru bună desfășurare a traficului feroviar.

Conform meteorologilor,  la altitudini de peste 1500 m în Carpații Meridionali și în Carpații de Curbură, vor predomina ninsorile, local însemnate cantitativ și se va mai depune strat proaspăt  de zăpadă.  Salvamontiștii solicită și  iubitorilor  muntelui să evite drumețiile acum, deoarece există pericolul producerii de avalanșe.

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share