Liviu Dragnea a postat pe contul de Facebook joi, 19 ianuarie, următorul mesaj:

“Aseară am avut onoarea de a participa, împreună cu premierul Sorin Grindeanu, la o cină în format restrâns alături de Președintele ales al Statelor Unite ale Americii, domnul Donald Trump.

I-am transmis președintelui dorința noastră de a duce parteneriatul strategic dintre România și SUA la un alt nivel. Președintele Donald Trump mi-a răspuns: “We will make it happen! Romania is important for us!” A fost un dialog cald și deschis.” – Liviu Dragnea, Facebook

Politico: Cina este pe bani

Accesul la acest tip de întâlniri este pe bani – scrie publicația Politico, din SUA, arătând că sumele se încadrează între 100.000 și 200.000 de dolari – pentru o cină cu potențialii șefi de agenții guvernamentale din SUA.

Acest nivel limitează însă accesul doar la comisia pentru învestirea prezidențială, în timp ce o cină cu vice-președintele ales Mike Pence este permisă celor care plătesc între 500.000 și 1.000.000  de dolari – cu diferite niveluri de acces, în funcție de suma donată – potrivit unor broșuri ale evenimentului de învestire, obținute de Politico (captură eran, în imagine).

Bonus, în intervalul acestor sume (500.000 – 1.000.000 de doari) este promisă și prezența președintelui ales, Donald Trump, potrivit broșurii citate de Politico.

The New York Times publică online prețul pentru fiecare dintre aceste pachete. Acestea pot fi accesate online pe pagina publicației – aici. În imaginea de mai jos, pachetul de 250.000 de dolari, care promite și apariția cuplului Trump la o cină elegantă, în Washington (sursa: The New York Times, sublinierea aparține EurActiv.ro)

Europarlamentarul PPE Siegfried Mureșan (foto), care a semnalat articolul din publicația americană Politico, notează, pe contul de Facebook:

“Agenda lui Donald Trump este plină zilele acestea de întâlniri cu “sponsori”. Biletele la cină costă până la 1 milion $. Detalii in articol. Când se întoarce Liviu de la Teleorman, nu-l lăsați până nu vă spune cât a plătit!”