Abandonat de tata si dislexic ajunge totusi unul dintre cei mai mari actori. Keanu Reeves doneaza banii oamenilor si traieste modest

john-wick-keanu-reeves

In ciuda pierderilor suferite, Keanu nu a căutat vinovați pentru ce i s-a întâmplat, ba mai mult și-a folosit tot timpul liber să facă din această lume un loc mai bun, făcând donații caritabile considerabile. La Hollywood se știe deja că el a oferit oamenilor care l-au făcut celebru mai mulți bani decât îi ceruseră aceștia.

În urma cu 16 ani, în 1999 a devenit unul dintre cei mai renumiți actori datorită rolului din filmul SF „Matrix”, însă până în prezent, la vârsta de 50 de ani, viața lui a fost marcată de o grămadă de tragedii. Însă, deși mulți s-ar fi lăsat doborâți de soarta potrivnică, Keanu a reușit să meargă mai departe. Aceasta este povestea tristă și a adevărată a lui Keanu Reeves și doar câteva din motivele care îl fac să fie un om minunat în viața reală.

În Matrix, Keanu joacă rolul unui luptător formidabil al viitorului, însă viața nu i-a fost deloc ușoară, fapt pentru care și-a atras porecla de „Sad Keanu”(n.r. Tristul Keanu”). La vârsta de doar trei ani, tatăl lui i-a părăsit și nu s-a mai interesat de el sau de sora sa mai mare Kim, după ce a divorțat de mama lor Patricia, iar de atunci familia sa s-a mutat din oraș în oraș. Pentru că se mutau atât de frecvent, Keanu a urmat cursurile a patru licee. El se lupta însă cu dislexia, iar școala era pentru el o mare provocare, însă în prezent și-a rezolvat problema și a devenit un cititor avid. În 1993, prietenul lui cel mai bun, actorul River Phoenix, a decedat în urma unei supradoze de droguri, la vârsta de 23 de ani, tragedie care l-a afectat foarte tare, el recunoscând că se gândește tot timpul la River.
În 1998, Keanu a cunoscut-o pe Jennifer Syme, cei doi îndrăgostindu-se nebunește unul de celălalt, doar un an mai târziu Jennifer rămânând însărcinată cu o fetiță, care însă a murit la naștere. Durerea provocată de pierderea micuței l-a despărțit de iubita lui Jennifer Syme, cei doi fiind de acord să rămână buni prieteni. Doar un an mai tarziu, actorul a avut însă parte de o altă tragedie. El a fost nevoit să-și îngroape fosta iubită, cu care visase să-și întemeieze o familie. Jennifer a murit în urma unui accident de automobil: în mașină poliția a găsit antidepresive și se pare că nu era străină nici de droguri. Multă lume ar crede că celebrul actor a fost blestemat mai mult ca sigur într-o altă viață de este urmărit de moarte de fiecare dată.
Însă, în ciuda pierderilor suferite, Keanu nu a căutat vinovați pentru ce i s-a întâmplat, ba mai mult și-a folosit tot timpul liber să facă din această lume un loc mai bun, făcând donații caritabile considerabile. La Hollywood se știe deja că el a oferit oamenilor care l-au făcut celebru mai mulți bani decât îi ceruseră aceștia. În timp ce unii din marii actori își răsplătesc echipa de pe platourile de filmare doar cu câteva mulțumiri, după succesul filmului Matrix, Reeves le-a dat oamenilor de la efecte speciale și de la machiaj drept răsplată aproximativ 80 de milioane de dolari din cei 114 milioane cu care a fost plătit pentru rolul său. În plus, la filmările de la „The Replacements” și „The Devil’s Advocates”, el a venit cu ideea să i se taie lui din venituri, pentru ca actori ca Gene Hackman și Al Pacino să fie de acord să joace în aceste pelicule, fără să fie mărit bugetul producției, iar potrivit martorilor, el este printre puținii actori care vrea să afle numele oamenilor cu care lucrează, pe care îi salută și cu care are și discuții, fiind considerat cel mai cumsecade și drăguț om de la Hollywood.
Mai mult, în 2003, Keanu a dat un interviu în revista Hello! În care a dezvăluit că vrea să ducă o viață cât mai simplă cu putință. „Banii sunt ultimul lucru la care mă gândesc. Aș putea să trăiesc cu ceea ce am deja și în următoarele secole”, a spus acesta. Astfel, în ciuda faptului că are încă o avere de 100 de milioane de dolari, el merge cu metroul ca orice om normal și oferă locul pe scaun oricărei femei fără nici o ezitare. El are grijă de familia lui, în special de sora lui, pe nume Kim, după ce aceasta a fost diagnosticată cu leucemie. De-a lungul luptei acesteia cu boala, starul din Matrix a făcut o grămadă de donații organizațiilor care îi ajută pe bolnavii de cancer, centrelor de cercetare și spitalelor. Întrebat ce înseamnă pentru el fericirea, Reeves a răspuns fără să stea pe gânduri că mersul pe bicicletă, lenevitul în pat cu iubita, sportul, o relaxare alături de prieteni, o masă în familie cu vin și mâncare bunp, să iasă în oraș cu mama și cu sora lui și să petreacă timp în natură.

Libertatea.ro

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share