Academia Alianței Europene pentru Baterii (EBA) va fi lansată în România

Județul  Hunedoara se află pe lista județelor în care va fi lansată Academia Alianței Europene pentru Baterii (EBA) – un program de referință conceput pentru a perfecționa forța de muncă din întregul lanț valoric european al bateriilor.
Ieri a fost semnat Memorandumul de Înțelegere între Guvernul României, prin Ministerul Economiei și Ministerul Educației, și EIT InnoEnergy, motorul inovației pentru energie sustenabilă susținut de Institutul European de Inovare și Tehnologie (EIT), instituție a Uniunii Europene.
Memorandumul de Înțelegere conturează angajamentul de a crea o nouă rețea de formare și educație care va perfecționa sau recalifica aproximativ 20.000 de persoane în acest domeniu, în următorii patru ani.
Academia Alianței Europene pentru Baterii (EBA) va fi lansată în România, cu un accent deosebit pe regiunile care beneficiază de Fondul European pentru o tranziție justă, (Dolj, Gorj, Mureș, Hunedoara, Prahova și Galați). În plus, se vor forma parteneriate cu mai multe universități din România pentru a introduce noi programe de licență și masterat pentru studenți.
„Universitatea din Petroșani se află în fața oportunității de a intra în elita universităților care pregătesc specialiști în domeniul construcției, proiectării și realizării bateriilor pentru automobilele electrice. Îl felicit pe rectorul Radu Sorin pentru cooptarea în acest demers și îi doresc succes în implementarea proiectului la nivelul județului Hunedoara!”, a declarat președintele CJ Hunedoara, Laurențiu Nistor.
Distribuie acest articol Oficial Media
Share