Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Accesoriile și bijuteriile pentru bărbați: cum NU trebuie niciodată să le porți?

O regulă de stil și etichetă spunea odată: “Pe lângă verighetă, ceasul este singurul accesoriu pe care bărbații cultivați pot să îl poarte.” De atunci până în zilele noastre, lucrurile s-au schimbat mult, însă totuși, principiul less is more în materie de accesorii, încă se aplică.

Accesorizarea, în general, reprezintă un subiect destul de vast și controversat. Căci foarte mulți își pun întrebarea: unul sau mai multe coliere, o brățară groasă sau una filigranată, piele sau metal? Și multe altele… În cele ce urmează, bărbații, indiferent de personalitatea și stilul lor, vor descoperi ce funcționează perfect și ce trebuie evitat când vine vorba despre bijuterii.

Iată la ce trebuie să fie atenți bărbații când își aleg bijuteriile:

Dacă sunt purtate corect, bijuteriile masculine pot adăuga o notă finală unor ținute vestimentare sau pot duce la un aspect dezastruos. Acesta este motivul pentru care trebuie să iei decizia potrivită, astfel încât totul să fie echilibrat.

Cum să te accesorizezi în funcție de ținută și ocazie

Bijuteriile nu ar trebui să iasă prea mult în evidență, ci mai degrabă să sublinieze și să se armonizeze cu ținuta aleasă sau cu stilul propriu.

Diferența majoră dintre bijuteriile specifice sexului îl reprezintă designul – cel masculin este considerat mai grosier, pe când cel feminin, delicat.  Totuși, bărbații au posibilitatea de a alege în aceste vremuri dintr-o selecție destul de mare și variată, încât propriul stil și individualitatea personală pot fi completate în utilizarea de zi cu zi și în mod corespunzător perfect reprezentate.

Nu uita însă că subtilitatea este cheia unui aspect modern și stilat. Și fără atitudinea corectă, prea multe bijuterii vor facă să pară că ai un stil lipsit de autenticitate. Prin urmare, dacă porți ceva care atrage atenția, accesoriile trebuie păstrate subtile.

Inele, coliere, brățări: ce ți se potrivește?

În principiu, se aplică următoarea regulă: bijuteriile trebuie să se potrivească cu cel care le poartă. De obicei, acele brățări sau lanțuri grele sau groase se potrivesc cel mai bine cu stilul sportiv, cu pantaloni largi, cămăși XXL și sepci de baseball. Aventurierii poartă brățări împletite din piele și coliere pentru bărbați de la Dargen, cu pietre semiprețioase sau diverse simboluri speciale gravate. Cei care adoptă un stil elegant, optează în special pentru un inel cu sigiliu și brățări filigranate.

Reguli esențiale de ținut minte

Brățările trebuie purtate întotdeauna pe aceeași încheietură a mâinii unde este și ceasul,  niciodată pe cealaltă mână.

Este, de asemenea, important de menționat faptul că bijuteriile din argint merg cu ceasul de argint, aurul merge doar cu aurul, iar accesoriile din piele merg cu un ceas cu o curea din piele. Iar cei care nu provin din nobilime, nu ar trebui să poarte niciodată inelul cu sigiliu pe degetul mic. În plus, este recomandat să porți două sau trei inele pe un deget în loc de trei diferite. În acest fel vor arăta mai puțin ostentativ.

Butonii și cureaua sunt accesorii de modă care nu trebuie neglijate. Fie că sunt cu catarame mari, curele înguste, din piele sau cu nituri, principalul este ca acestea să meargă cu restul ținutei.

În trecut, existau prejudecăți legate de bijuteriile sau accesoriile purtate de bărbați. Dar stilul actual al acestora permite setarea unor accente care le pot modela și îmbunătăți aspectul. În concluzie, cu puțin research, oricine poate alege diferite accesorii care să-i completeze și evidențieze stilul personal.

Sursa foto: shutterstock.com

Distribuie acest articol Oficial Media
Share