Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Acţiune a poliţiştilor rutieri pentru prevenirea şi combaterea consumului de alcool şi droguri la volan

 În perioada 6-12 decembrie a.c., sub coordonarea Direcţiei Rutiere din cadrul I.G.P.R., poliţiştii de la rutieră din județul Dâmbovița, sprijiniţi de structurile de ordine publică, au acționat pentru prevenirea accidentelor de circulaţie, în special a celor produse ca urmare a conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau drogurilor.

Activităţile s-au înscris în Calendarul de activităţi al Organizaţiei Poliţiilor Europene (ROADPOL).

Astfel, în cele 7 zile de acțiune, polițiștii au testat cu aparatul etilotest 623 de persoane și au depistat și sancționat contravențional 9 conducători auto care se aflau la volanul unor autovehicule sub influența alcoolului, aceștia prezentând alcoolemii cu o valoare sub limita de 0,40 mg/l alcool.

Totodată, polițiștii au întocmit 6 dosare penale pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

De asemenea, cu ocazia opririi în trafic, șoferii au fost informaţi cu privire la riscurile pe care le implică conducerea autovehiculelor sub influența alcoolului sau drogurilor.

  •  

Persoane cercetate de polițiști pentru infracțiuni la regimul rutier

În perioada 11-12 decembrie, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița au întocmit mai multe dosare penale sub aspectul săvârșirii unor infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice.

Astfel, trei bărbați au fost depistați, în localitățile Târgoviște, Răscăieți și Voia, în timp ce conduceau autoturisme fără a poseda permis de conducere. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că, în două dintre cazuri, autovehiculele ar fi fost încredințate pentru a fi conduse pe drumul public.

De asemenea, un bărbat de 59 de ani, a fost surprins de polițiștii din cadrul Poliției Orașului Răcari, pe drumul județean 601 A, în localitatea Slobozia Moară, în timp ce conducea un autoturism având suspendată exercitarea dreptului de a conduce.

Polițiștii au procedat la testarea cu aparatul etilotest a șoferului, acesta prezentând o alcoolemie cu o valoare de 0,39 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Totodată, o femeie de 54 de ani, din Glod, care avea exercitarea dreptului de a conduce suspendată, a fost depistată de polițiști, în orașul Fieni, în timp ce conducea un autoturism.

Alți doi bărbați de 33 și 57 de ani, care se aflau sub influența alcoolului au fost surprinși în trafic în timp ce conduceau autovehicule în localitățile Valea Voievozilor și Colacu.

Cei doi, în urma testării cu aparatul etilotest, au prezentat alcoolemii cu o valoare peste 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat, respectiv peste 1,00 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
">