27/11/2020

Acţiuni de intervenţie şi activităţi preventive ale ISU “Basarab I” Dâmboviţa în perioada 04 – 10 mai 2020

În perioada 04 – 10 mai 2020, echipajele de intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Basarab I” al judeţului Dâmboviţa au fost solicitate şi au intervenit la 37 evenimente: 5 incendii la gospodăriile populaţiei (locuinţe, anexe gospodăreşti etc.), 4 incendii de vegetație, 7 acţiuni pentru asigurare zonă, 17 acţiuni pentru asistenţă personae şi 4 acţiuni la alte situaţii de urgenţă (o degajare de stâlpi căzuți pe carosabil, două deblocări de ușă și o salvare de animal). Echipajele SMURD din cadrul ISU ”Basarab I” Dâmboviţa au fost solicitate şi au intervenit în această perioadă la 208 cazuri medicale.

Având în vedere situația actuală, pentru prevenirea răspândirii coronavirusului COVID-19, personalul Inspecţiei de Prevenire nu a desfăşurat controale de specialitate pe linia prevenirii incendiilor la instituții publice și operatori economici din judeţ. Personalul compartimentului avizare-autorizare a efectuat două controale de autorizare la o clădire de producție și o instalație de stingere. Au fost emise 4 avize de securitate la incendiu pentru: o clădire de turism, o amenajare sportivă, o instalație de detectare-semnalizare incendiu și o stație publică de distribuţie a carburanţilor pentru autovehicule.

Egalitatea de șanse un drept câștigat al femeilor?

În această perioadă, ISU ”Basarab I” Dâmbovița a executat misiuni pentru: transportul persoanelor către locațiile stabilite pentru izolare/carantină, transportul persoanelor suspectate/confirmate a fi infectate cu COVID-19 la unități spitalicești, pentru spijinul DSP Dâmbovița în desfășurarea acțiunilor specifice, precum și acțiuni de decontaminare a tehnicii și personalui care a participat la misiunile de transport.

COMPARTIMENT INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share