30/10/2020

Acțiuni de prevenire a accidentelor în județul Hunedoara

Pentru reducerea numărului de accidente rutiere grave și pentru menținerea unui climat de siguranță rutieră pe drumurile publice, în cursul zilei de ieri, poliţiştii Serviciului Rutier Hunedoara şi cei ai Serviciului de Ordine Publică au efectuat o serie de acţiuni, pe principalele artere din judeţ. Activităţile din trafic au vizat prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere (viteza neadaptată la condițiile de drum, indisciplina pietonală şi neacordarea priorităţii pietonilor).

În cadrul acţiunii, poliţiştii au aplicat 274 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. 195/2002, din care:
-103 pentru nerespectarea regimului de viteză legal stabilit;
– 8 pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor și vehiculelor;
– 47 pentru nerespectarea regulilor de circulație de către pietoni;
– 6 pentru depășiri în zone și situații interzise.

Ca urmare a activităților desfășurate, au fost reținute în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, 27 permise de conducere, din care:
– 7 pentru depășirea vitezei legal stabilite cu mai mult de 50km/h;
– 7 pentru neacordare prioritate pietoni;
– 7 pentru depășiri în zone și situații interzise;
– 6 pentru alte abateri;

De asemenea, în cadrul acestei acțiuni au fost retrase 7 certificate de înmatriculare pentru defecțiuni tehnice ale autovehiculelor și au fost constatate 3 infracțiuni.

Recomandări preventive pentru un trafic rutier în siguranţă:

Poliţiştii le recomandă tuturor conducătorilor auto să manifeste prudenţă şi să adapteze permanent viteza de rulare la condiţiile de drum şi de trafic. Astfel, când partea carosabila este umedă ori acoperită cu polei, gheaţă, zăpadă bătătorită, mâzgă sau drumul este din piatră cubică, trebuie să circulați cu viteză redusă.
Pietonii sunt rugaţi să circule numai pe trotuare. De asemenea, vă rugăm ca traversarea străzii să fie făcută pe la locurile special amenajate, la culoarea verde a semaforului electric şi numai după ce sunteți siguri că intenţia dumneavoastră de a traversa a fost observată de către şoferi.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share