18/06/2021

Elevi din Simeria și Beiuș ÎMPREUNĂ la SERBĂRILE ZĂPEZII

Serbările Zăpezii” i-au adus ÎMPREUNĂ pe copiii din județul Hunedoara și Bihor, în proximitatea spațială a stațiunii montane ARIEȘENI, respectiv la Pârtia Piatra Grăitoare Vârtop-Nucet.
Proiectul de educație nonformală, denumit generic „ÎMPREUNĂ la Serbările Zăpezii”, în care au fost implicați elevii de la Liceul Vocațional Pedagogic Nicolae Bolcaș, coordonați de prof. Diana Hădărean și cei de la Liceul Tehnologic T.F Anghel Saligny Simeria , ai prof. Marioara Cernescu, a avut ca scop exersarea acțiunilor prosociale și aplicarea cunoștințelor însușite în spațiul școlar, în mod interdisciplinar, sub formă de jocuri.

În cele trei zile de activitate extrașcolară, copiii au desfășurat activități educative distractiv-competiționale, de dezvoltare fizică-armonioasă. Au schiat, s-au dat cu sania, au făcut cunoștință cu un om de zăpadă, au inițiat prietenii, au cântat, au dansat,au participat la spectacolele artiștilor de muzică ușoară și populară, au privit coborârea cu torțe a salvamontiștilor și focurile de artificii.


” A fost foarte frumos, ne-am plimbat prin zăpada sclipitoare și scârțăitoare, am căutat să prindem fulgii viscoliți , am făcut mătănii prin neaua imaculată, ca și în poeziile lui Alecsandri și George Coșbuc, ce le-am studiat la școală. Am văzut un tablou feeric de iarnă de sus, de pe telescaun. Unii dintre noi au avut curajul să schieze pe Pârtia Roșie! A fost super tare!” au spus la unison, micuții simerieni, la finalul activității.


Așadar, o excursie tematică la munte, bine dirijată de dascăli , are reale valențe formative pentru elevi, de la comportamente frumoase până la lărgirea orizontului de cunoaștere.


Acești elevi lasă în urmă nu numai o iarnă ce le-a adus bucurii, ci și amintirile de suflet, de neuitat, ale unei educații valoroase, adaptată nevoilor lor, o educație ce va deveni fundament solid pentru viitorul nostru, al tuturor.
BRAVO, PROFESIONIȘTILOR ÎN EDUCAȚIE!

Distribuie acest articol Oficial Media
Share