Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Administratorii stațiunii vor să încurajeze turiștii să vină în Straja și în sezonul cald

Stațiunea Straja se află într-un amplu proces de dezvoltare economică, iar preocuparea majoră a administrației locale și a principalilor investitori este de-a crește adresabilitatea stațiunii și în perioada verii.

Se pregătesc mai multe competiții: un raliu, de mountain- bike, acțiuni culturale și de gastronomie locală,  etc.

Și tot în Straja se vor organiza: Tabăra de sănătate pentru copiii supraponderali; Tabăra de aventură și nutriție pentru preșcolari; Tabăra de aventură pentru elevi; Tabăra de sport și nutriție pentru adulți; Team building, etc.

 

                                             În fiecare sâmbătă și duminică se va  pune telegondola la dispoziția turiștilor

„Din weekend-ul trecut, telegondola funcționează în fiecare weekend estival, pentru a veni în întâmpinarea turiștilor care vor să ajungă în stațiunea Straja, nu neapărat cu mijloc de transport, mașină, autocar sau altele, ci folosind telegondola. Pentru cei care vor să folosească traseele de bicicletă pe care le avem în stațiune, cu telegondola, ei  ajung mult mai ușor, pentru a avea o zi sau chiar o vacanță pe cinste și vara” a spus Alin Părău, într-un interviu dat colegilor de la tv.

Legat tot de dezvoltarea turismului extrasezonier,  s-au amenajat deja trasee de bike, care  fac legătura între staţiunea Straja şi zona de start a telegondolei, pasionaţii de mountain bike vor putea urca cu telegondola şi vor putea coborî pe traseele amenajate.  Cei de  la Fundaţia Noi Orizontori, iniţiatorii proiectului, beneficiază de sprijinul unor sponsori şi cel al investitorilor din staţiune.

“Şi în acest an, Straja va fi animată de un număr mare de elevi şi tineri care vor participa la taberele de vară. Vom avea  competiţiile de fotbal, automobilism, la care vor participa mii de participanți,  care se vor caza în staţiunea noastră,  alături de cei dragi. Sunt diferite activităţi şi prin tot ceea ce facem  ne dorim să creştem atractivitatea staţiunii şi pe perioada de vară”, a declarat și  primarul Lucian Resmeriţă.

Staja va beneficia de șanse mai mari de dezvoltare, prin atragerea fondurilor europene, ȋn condiţiile ȋn care,  proiectele de infrastructură turistică, tehnică şi de protecţia mediului vor fi promovate cu prioritate, prin programele naţionale, regionale şi judeţene de dezvoltare.

Cu toate aceste investiții și prin încurajarea localnicilor în implicarea activă în turism,  primarul Lucian Resmeriță este convins că, dezvoltarea turismului  poate deveni un motor principal al economiei locale, în anii care vor urma, mai ales că zona este cuprinsă în amplul proiect de dezvoltare ITI Valea Jiului, în care, vor fi alocate fonduri europene importante pentru acest capitol, ce are ca și  scop dezvoltarea economică – sustenabilă, prin  turism all season.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share