Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

”Suntem pregătiți să combinăm creșterea economică cu coeziunea socială”

Liderul S&D din cadrul Parlamentului European  Iratxe García Pérez, a fost reales în unanimitate președinte al Grupului Socialiștilor și Democraților din Parlamentul European pentru viitoarea legislatură. García va fi liderul celui de-al doilea grup ca mărime din Parlamentul European, cu 136 de locuri.

„Social-democrații sunt gata să-și asume responsabilitatea de a oferi progresul de care,  cetățenii noștri au nevoie. Problemele stringente includ pe cei care suferă de sărăcie, șomaj, lipsă de salarii de trai sau locuințe la prețuri accesibile. Trebuie să progresăm și ar trebui să facem acest lucru apărând principiile și valorile social-democrației: Integrarea, Statul de drept și Egalitatea. Și trebuie să progresăm prin construirea unei economii sociale de piață; un model social care garantează educația, sănătatea și pensiile. În același timp, creează bogăție în timp ce aspiră la atingerea neutralității climatice prin Green Deal.

Suntem pregătiți să combinăm creșterea economică cu coeziunea socială – singura modalitate de a reduce inegalitatea. Creșterea, inovarea și competitivitatea vor avea sens doar dacă putem oferi lucrătorilor noștri locuri de muncă decente cu salarii în creștere, investim în locuințe publice și scoatem populația UE din sărăcie și excluziune socială.

Rețeta pentru provocările uriașe care urmează este foarte clară pentru noi: apărarea intereselor noastre comune punând în comun suveranitatea noastră națională, încurajând cooperarea și solidaritatea în interiorul și în afara granițelor noastre, construirea unei uniuni a apărării și contribuția la sfârșitul războiului din Ucraina. și pace în Orientul Mijlociu.

După fiecare criză, Uniunea noastră devine mai integrată și mai unită. În plus, credem, acum mai mult ca niciodată, că unitatea este forță și că unitatea merită să luptăm pentru a ne permite să conducem progresul. Da, social-democrații sunt pro-europeni și vom fi și mai mult în viitor.

Mai presus de toate, social-democrația este o credință în schimbare. Prezentul și viitorul societății noastre pot și trebuie să fie mai corecte, mai prospere și mai durabile. Să acționăm cu curaj, entuziasm și viziune. Să fim mândri de realizările noastre și să arătăm solidaritatea necesară pentru a progresa în construirea unei U.E.  mai juste„ a declarat colegilor social democrați din Parlamentul European, Iratxe García.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share