Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Adrian Marinescu: ”Valul acesta va fi ultima strigare. Vom avea o vară liniștită”

Directorul medical al Institutului de Boli Infecțioase „Matei Balș”, Adrian Marinescu, a declarat că valul Omicron al pandemiei de coronavirus, va fi ultimul val care va avea un impact semnificativ asupra populației.

Valul acesta va fi ultima strigare. Nu înseamnă că dispare virusul, dar mă aştept să fie ultima strigare cu impact important în populaţie. Vor exista în continuare cazuri care însă mă aştept să fie în număr mai mic, la nivel de regiune.

Nu ştiu cât vor ţine de sezon, pentru că virusul nu e neapărat sezonier, dar mă aştept ca lucrurile să se schimbe treptat şi să fie punctul în care să nu mai fie nevoie de măsuri efective, să nu mai fie necesare. Şi vom reuşi să convieţuim cu virusul. După acest val mă aştept ca vara să fie deja liniştită. Mă aştept ca din vară să se întâmple toate acestea, adică să revenim la normalitate, să ne bucurăm de lucrurile pe care le puteam trăi în mod normal, la o viaţă normală”, a spus Adrian Marinescu, pentru Adevărul.

Deși varianta Omicron a SARS-CoV-2 este mai contagioasă decât varianta Delta, aceasta produce forme de boală mai ușoare, a precizat medicul.

Vârful valului va fi undeva în jumătatea lunii februarie, sigur plus-minus, atunci ar trebui să fie intensitatea maximă. Iar scăderea nu va fi peste noapte, ci se va întâmpla treptat. Dar mă aștept ca după luna martie situaţia să înceapă să se echilibreze. Ceea ce înseamnă că avem acum nişte săptămâni care vor fi complicate, din păcate”, a mai declarat Adrian Marinescu.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share