Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Cehia renunță la vaccinarea obligatorie sub presiunea protestelor

Guvernul ceh, recent instalat, a revocat miercuri un decret care impunea vaccinarea obligatorie a unor categorii profesionale cheie şi a persoanelor de peste 60 de ani, noul executiv explicând că vrea să evite ‘adâncirea fisurilor’ din societate, în timp ce în ţară numărul de infectări a ajuns la o cifră record, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Prim-ministrul Petr Fiala a declarat că guvernul său de centru-dreapta nu vede motive pentru introducerea vaccinării obligatorii în anumite sectoare, aşa cum plănuia executivul anterior.

‘Aceasta nu schimbă poziţia noastră în privinţa vaccinării. Ea este încă, fără îndoială, cel mai bun mijloc de a lupta împotriva COVID-19. Cu toate acestea, nu dorim să adâncim fisurile în societate’, a justificat Fiala într-o conferinţă de presă.

Precedentul guvern dispusese în decembrie ca, din martie 2022, vaccinarea să devină obligatorie pentru personalul din spitale şi centrele de îngrijire, pentru poliţişti, militari şi alte categorii profesionale, precum şi pentru persoanele de peste 60 de ani.

Anunţul a fost urmat de proteste.

Modificarea de politică survine pe fondul unui nou val de infectări, alimentat de varianta Omicron a coronavirusului.

Ministerul Sănătăţii a anunţat că marţi au fost raportate aproape 28.500 de cazuri noi, un record de la începutul pandemiei şi mai mult decât dublu faţă de marţea anterioară.

În acest context, guvernul anticipează că numărul zilnic de infectări va ajunge la circa 50.000 până la sfârşitul lunii.

Pentru a face faţă valului, s-a decis că personalul medical şi din serviciile sociale infectat, dar care nu prezintă simptome de boală, îşi poate continua activitatea. Firmele vor ca această listă să fie extinsă.

De asemenea, guvernul condus de Fiala a redus perioadele de carantină şi de izolare, iar din această săptămână a impus testarea obligatorie a angajaţilor în companii.

Numărul de spitalizări, care a atins un vârf de peste 7.000 la începutul lui decembrie în valul precedent Delta, coborâse marţi la 1.635, faţă de 1.761 luni.

Cehia a raportat 36.937 de decese de la debutul pandemiei, având una din ratele cele mai ridicate raportat la numărul populaţiei.

stiripesurse.ro

Cum sa ajungi in top vanzari – Cum sa devii mai cunoscut – 4 pasi sa urci pe primul loc

Val de plângeri penale pentru medici. Mahler: Colegii mei se simt complet lipsiţi de apărare

Robert Malone, fondator ARNm – Preţul pe care trebuie să-l plătească pentru curajul de a contesta malefica trinitate

Austria începe vaccinarea obligatorie împotriva Covid-19. Amenzi pentru recalcitranți

Carmen Tănase despre facturi: Este o crimă. Brusc ne transformăm în asistați social!

Cozmin Gușă: Încep anchetele pentru furturile din pandemie

Imunolog: Adevărul în privința coronavirusului începe să se dezvăluie

Avocat Piperea: A venit vremea țapilor ispășitori. Dosare penale de maplraxis pentru medici

Din 26 ianuarie britanicii desființează certificatul verde și renunță la orice încălcare a libertății

Distribuie acest articol Oficial Media
Share