23/10/2021

Adrian Nastase: PSD lider la locale, outsider la parlamentare

Adrian Nastase - Oficial Media
„La alegerile locale au existat trei avantaje: alegeri într-un singur tur de scrutin, o prezență scăzută la vot, ceea ce a permis nucleului dur al PSD să marcheze și în al treilea rând Diaspora nu a fost prezentă la vot. Toate elementele favorizante vor fi modifocate, pentru că în mod clar partidele de dreapta încep să se strângă, să creeze alianțe și vor puncta, încercând să creeze o majoritate după alegeri” a declarat Adrian Năstase la Antena 3.

„De aceea, dacă punem față în față cele două tabere vedem că în zona de stânga figurau înainte PSD, UNPR și ALDE, două partide de lideri, UNPR și ALDE, care au fost atacate puternic în ceea ce privește liderii lor.” Adrian Nastase

PSD riscă să rămână singur

Unul dintre aceste partide a subcombat, s-a topit în PMP, iar celălat este sub un puternic atac la adresa liderului său. În aceste condiții, ALDE va fi sub o mare presiune, în condițiile în care va trebui să-și apere liderul, nu știm ce se va întâmpla cu Tăriceanu, riscul fiind ca membrii săi să se împrăștie, unii dintre ei revenind în zona PNL.
PSD riscă să rămână singur în această tabără, în timp ce în zona cealaltă, practic, în afară de PNL se strâng opțiuni pentru USB, acesta fiind un partid de elită, cu mai multe opțiuni de dreapta decât de stânga prin opțiunile individuale ale mebrilor săi.
De asemenea, PMP, dacă va trebui să aleagă este mai aproape de PNL, pentru că există acest element de contact al foștilor PDL-iști, care vor încerca să atragă PMP, împreună cu cei din UNPR, care au venit pe zona de dreapta.
În aceste condiții, avem pe zona de stânga trei partide cu lideri atacați puternic de către procurorii DNA, trimiși în judecată sau condamnați sau urmăriți penal, vulnerabilitate care va duce și la pierderea unor voturi. PSD rămâne izolat, iar în partea cealaltă o agrutinare a forțelor care ar putea să creeze o majoritate.

Fuziunea PMP-UNPR - Oficial Media

Autor: Crisan Andreescu pentru DCNews
http://www.dcnews.ro/adrian-nastase-avertisment-dur-pentru-psd_511678.html

Distribuie acest articol Oficial Media
Share