23/10/2020

Adrian Țuțuianu: Cred că este în interesul stângii românești să existe o alianță PRO România – PSD

Senatorul Adrian Țutuianu, președintele PRO România Dâmbovița, a spus că o alianță cu PSD este în interesul stângii românești, dar în același timp nu își dorește să fie realizată ”în orice condiții și cu orice preț”. Deși la nivel central atât Victor Ponta cât și lideri ai PSD au vorbit despre nevoia de o alianță electorală, în teritoriu relațiile nu sunt la fel de diplomate. Senatorul mai spune că PSD continuă să aibă un ”fel de aroganță” care îi va îndemna să facă o alianță și cu PNL, pentru că PRO România este un partid de centru-stânga.

Nici alianțele pe localități nu sunt de dorit pentru liderul Pro România, acesta susținând că o alianță electorală trebuie să fie una județeană -”fie există la pachet, fie nicăieri”- iar primarii PSD care vor deja acest lucru, au fost îndemnați să-și convingă și colegii din alte localități.

  „Vom sta pe propriile picioare. Interesul unei alianțe este numai pentru alegerile locale. La alegerile parlamentare este foarte clar că cele două partide vor candida separat.” Adrian Țuțuianu

Declarații pe larg din conferința de presă:

„Eu le-am spus colegilor mei din Pro România să ne pregătim de alegeri, să avem liste complete de candidați. Deci n-am pornit de la premisa că în orice condiții și cu orice preț am nevoie de o alianță.

Am făcut și noi niște evaluări recent, iar altele sunt în curs. Pro România este în creștere la nivelul județului, față de alegerile anterioare și sunt convins că avem capacitatea să facem un scor care să ne facă un actor important în Consiliul Județean.

Am militat și militez pentru unitatea stângii. Le-am spus și colegilor de aici, și celor de la București că nu revin în PSD. Am primit invitație chiar și ieri. Am avut o lungă discuție cu domnul Stănescu legat de ce se întâmplă în Dâmbovița și i-am răspuns că nu revin în PSD, dar cred că este în interesul stângii românești să existe o alianță Pro România – PSD.

Din evaluările pe care le-am făcut în județ, 53% consideră că o alianță Pro România – PSD este benefică pentru dezvoltarea județului. În același timp, 26% ne spun că NU iar restul sunt oameni care nu se pronunță.

Am discutat cu primari din PSD Dâmbovița. Le-am spus și lor ce i-am spus și domnului Stănescu: că militez pentru o unire a stângii în forma unor alianțe electorale, deocamdată. Este decizia PSD, nu rugăm pe nimeni. Așa cum a spus și Victor Ponta, vom avea candidați proprii în toate localitățile din România.

Noi, la Târgoviște, mâine, poimâine și duminică, avem 60 de localități programate la a doua discuție privind listele electorale. Avem dezavantajul că suntem un partid mic, avem foarte mulți oameni care sunt la prima experiență politică și au mai făcut greșeli. De exemplu, ne-au adus candidați de 19-20 de ani, deși le-am spus că trebuie să aibă minim 23 de ani.

Vom sta pe propriile picioare. Interesul unei alianțe este numai pentru alegerile locale. La alegerile parlamentare este foarte clar că cele două partide vor candida separat”. a declarat senatorul Adrian Țuțuianu.

Mai multe declarații și pe marginea altor subiecte in video:

Editor: Miruna Lunescu

Distribuie acest articol Oficial Media
Share