18/10/2021

Adrian Țuțuianu: După 15 decembrie România va intra în carantină totală

Senatorul Adrian Țuțuianu, președinte Pro România Dâmbovița și candidat la Camera Deputaților la alegerile parlamentare din 6 decembrie, a precizat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, faptul că există toate șansele ca după 15 decembrie să reintrăm în starea de urgență. Senatorul a mai precizat că o soluție eficientă ar fi testarea masivă a populației, o măsură mult mai ieftină decât vaccinul care poate ajunge la 100 de dolari și pe care cei vulnerabili din punct de vedere financiar nu și-l vor permite.

Adrian Țuțuianu, declarații:

Se testează foarte puțin în România. Testarea puțină are și un scop politic, ascuns, dar pentru cei care urmăresc cu adevărat viața politică, este ușor de descifrat. Mai exact menținerea numărului de îmbolnăviri sub 10.000. Deja îi auzim pe cei de la Guvernare când spun că ”suntem pe platou”, adică a stagnat numărul de îmbolnăviri. Situația este nereală, atâta timp cât puțin testezi și rezultatele sunt tot mici.

Părerea noastra este că după data de 15 decembrie, România va intra într-o carantină totală, posibilă și instituirea unei stări de urgență, pentru că este limpede că guvernul a scăpat de sub control situația pandemiei de Covid 19.

Legat de vaccinuri. Sunt foarte multe discuții. Este bine că Guvernul a luat niște măsuri de pregătire a vaccinării populației, da trebuie să știm două-trei chestiuni. Primul vaccin va veni în România anul viitor, în primul trimestru, în al doilea rând, prețul pe piață este între 25 și 37 de dolari, de aici și concluzia că e mai ieftin să testăm toată populația, să-i izolăm pe cei care sunt bolnavi. Costul acesta este al unei companii farmaceutice americane, Moderna. Evident că diferă costul, în funcție de numărul de doze achiziționate de fiecare stat în parte.

Fiecare persoană, din ce spun specialiștii, trebuie vaccinată de două ori, ceea ce înseamnă că dacă ai cumpărat 2 milioane de doze, înseamnă că ai putut să rezolvi problema imunizării a 1 milion de cetățeni, la un cost care se apropie de 100 de dolari, ceea ce nu este deloc puțin și va pune probleme privind accesul categoriilor sociale defavorizate la acest tratament.”

Material realizat la comanda Pro România Dâmbovița, CMF 11200008

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share