19/05/2021

Corneliu Ștefan: Programul de guvernare al PNL este o gogoașă electorală

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan (președinte PSD Dâmbovița), a prezentat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, câteva date cu privire la modul de guvernare al Partidului Social Democrat în paralel cu Partidul Național Liberal.

”Vreau să le spun câteva lucruri dureroase celor care ne conduc astăzi. Au închis piețele, au închis școlile, au închis grădinițele, au închis toate firmele din HORECA, au închis țara, au închis Dâmbovița, nu au un plan de măsuri concrete, și vreau să le spun celor din PNL, cu cifre, de ce a fost mai bine în guvernul PSD, pentru că PSD știe să guverneze bine”, a spus Corneliu Ștefan.

• Guvernele PSD au mărit salariul minim și net, au majorat punctul de pensie și au dublat salariile celor care lucrează în construcții.
• În timpul guvernării PSD a fost micșorat impozitul pe venit, TVA a scăzut la 19%, iar TVA-ul la alimente a ajuns de la 24% la 9%. Măsurile economice ale PSD au dus aproape la dublarea Produsului Intern Brut, de la 596 miliarde lei la 1.053 miliarde lei
• Pentru 1 milion de copii care nu au internet, ori calculatoare/tablete, se amână accesul la educație cu încă 2 ani; acest an școlar și următorul.
• 1,2 milioane de bugetari, cărora chiar dacă le îngheață salariile, pierd putere de cumpărare din cauza inflației;
• A te baza doar pe fonduri europene, e o iluzie, în condițiile în care realitatea arată că absorbția a fost lentă, ba chiar mai mult, Guvernul Orban, la rectificare, a tăiat masiv (2,8 miliarde de lei) din cofinanțări, proiectelor europene.
• În concluzie, ce a prezentat PNL, NU este un program de guvernare, e o gogoașă electorală, fără sustenabilitate, fără surse și resurse. PNL vine în fața oamenilor cu minciuni și populisme gogonate, crezând că-i poate prosti pe oameni, că le poate deturna atenția de la dezastrul pe care l-a provocat și că le poate lua voturile necesare pentru menținerea la putere a găștii ”Dreptei Unite”, mufată la banii publici pentru propriul interes și beneficiu, potrivit datelor expuse de președintele PSD Dâmbovița.

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share