Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

”Adrian (Țuțuianu) era omul potrivit la locul potrivit”

Ca să afli cât mai multe despre un om trebuie să vorbești cu adversarii săi. Și unul dintre ei îmi spune așa: ”Ce se întâmplă astăzi în PSD este un adevărat măcel. Pe nimeni nu mai interesează țara ci doar cum să îl scape pe Liviu Dragnea. Să nu uităm că Ponta a fost dat afară tocmai pentru că avea viziuni moderne și că nu se supunea dictaturii liderului. Iar referitor la Țuțuianu, orice divergențe ar fi existat între noi, trebuie să recunosc că Adrian (Țuțuianu) era omul potrivit la locul potrivit*.” n.r. – MApN

”Adrian (Țuțuianu) era omul potrivit la locul potrivit”

”Aici interesele pot fi de mai multe feluri: Adrian a fost la 5 minute de a fi premier și îi cam sufla în ceafă lui Tudose, dar dacă ar fi fost să plece la solicitarea acestuia, atunci unde era susținerea lui Dragnea!? Să nu uităm că raportat la numărul de locuitori, organizația condusă de Țuțuianu a obținut cel mai ridicat procent la alegeri. Organizația PSD Dâmbovița este printre cele mai puternice din țară. Adrian Țuțuianu, nu numai că ar putea fi premier, dar ar putea să îi ia locul lui Dragnea oricând la conducerea PSD.”

Dacă Dragnea a tăcut referitor la demisie și l-a lăsat pe Tudose să ia decizii, există două posibilități simple:

  1. Șeful PSD a pierdut susținerea lui Adrian Țuțuianu și încearcă să își îndepărteze adversarii din funcții așa cum a făcut de fiecare dată;
  2. La MApN și la guvernare, în general, există probleme serioase pe care Țuțuianu le-a detectat și nu acceptă să se facă părtaș la semnarea unei crize financiare, politice și sociale;
  3. Varianta cu aspecte de ”cosa nostra”: Tudose este lăsat să se faulteze, Dragnea tace, Țuțuianu îi ia locul actualului premier pe motiv că ”v-am spus eu că nu sunt bani!?”. Adică un fel de combinație ”băiatul bun – băiatul rău” din tehnicile de manipulare, în care domnul prim-ministru să rămână doar cu prunele din dotare, ca să folosesc expresia unui parlamentar PNL-ist în plen.

”Hai să fim serioși; cu toții îl știm pe Adrian cât este de organizat și întotdeauna cu hârtiile la el. Muncește, este ordonat, face lucruri pentru partid și pentru județ și așa este peste tot*. n.r. – MApN. Nu poți niciodată să spui că este iresponsabil, așa cum am auzit că a zis premierul Tudose.”

La fel vede și jurnalistul Cristian Tudor Popescu. În opinia sa, ”demisia lui Adrian Țuțuianu arată că acest ministru – numit, de altfel,  de curând – nu mai dorește să fie la Ministerul Apărării, pentru că sunt probleme atât de mari acolo cu banii – care s-ar putea să iasă la suprafață chiar exploziv curând -, încât acesta nu dorește să se mai afle în acest post.” citește ANALIZA lui CTP!

Cu toate acestea Dragnea anunță că s-a luat o decizie chiar prea blândă și că domnul Adrian Țuțuianu nu va face parte din Comisia de Control a SRI, deci a treia variantă, cum că demisia ar fi un artificiu politic, o disimulare, pică din start.

„Nu e vorba strict de comunicare. Nu ştiu dacă aţi văzut şi reacţiile unor ofiţeri. În momentul în care apare un astfel de comunicat nu este un comunicat de la un minister mic, care nu are urmări. A produs foarte multă panică şi temeri în rândul Ministerului Apărării Naţionale şi în exterior. (…) Salut această decizie. Decizia e luată”, a declarat Liviu Dragnea în urmă cu câteva ore.

Dragnea salută solicitarea lui Tudose, salută demisia lui Țuțuianu, salută eliminarea acestuia din comisa SRI și din funcția de secretar general al Senatului. Dragnea salută tot ce înseamnă îndepărtarea președintelui PSD Dâmbovița.

Personal, după sute de întâlniri și acțiuni la care am participat alături de domnia sa, având pretenția că i-am perceput corect prioritățile, nu îl văd pe Adrian Țuțuianu să lucreze împotriva propriului popor și, așa cum spuneam în articolul precedent, cine îl cunoaște, șție că are niște principii și valori legate de casa mea, partidul meu, țara mea, toate trei la un loc, ceea ce este mai greu să găsești astăzi la un politician, mai ales când vorbim de a treia familie – patria. Citiți declarația fostului ministru! ”Plec cu fruntea sus și cu sentimentul muncii îndeplinite!”

Există un singur răspuns care va rămâne în picioare până la finalul circului politic sau al ”măcelului PSD”, după cum afirma interlocutorul meu, acela că PSD-ul lui Dragnea și țara lui Dragnea se prăbușesc, iar Adrian Țuțuianu nu vrea să se facă părtaș la toate acestea.

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
">
WordPress PopUp Plugin