Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Adrian Țuțuianu: „Inconștienții de la Consiliul Județean trebuiau să facă achiziții de acum o lună”

Senatorul Adrian Țuțuianu susține că este benefic demersul conducerii PSD Dâmbovița cu privire la rectificarea bugetului Consiliului Județean pentru achiziția unui aparat de testare Covid-19, respectiv un monitor de funcții vitale. ”Inconștienții de la Consiliul Județean trebuiau să facă achiziții de acum o lună”, declară liderul Pro România Dâmbovița.

„Cred, însă, că ne oprim la foarte, foarte puțin. Ca unul care a condus cu responsabilitate Consiliul Județean Dâmbovița (spre deosebire de inconștienții de acum), îmi fac datoria să le spun celor care, încă, nu s-au trezit că achizițiile pentru dotarea Spitalului Județean trebuiau făcute de acum o lună, de când criza de sănătate era prezentă în România.” 

Acesta consideră că în acest moment, rectificarea bugetului Consiliului Județean trebuie să țină seama de următoarele necesități ABSOLUTE:

  • amenajarea a două saloane pentru terapie intensivă la Secția de Boli Infecțioase și dotarea acestora cu mini-stație de oxigen/vacuum/aer condiționat;
  •  paturi de terapie intensivă (minim 46 buc / 5.000 euro buc);
  •  monitoare pentru funcții vitale (minim 6 buc / 5.000 euro buc);
  •  echipament: măști de unică folosință, măști cu filtru, combinezoane, halate impermeabile, mănuși lungi de nitril, halate de unică folosință;
  •  gel dezinfectant pentru mâini și materiale dezinfectante pentru spații, mobilier;
  •  ventilatoare mecanice (minim 10 buc / 70.000 – 100.000 lei buc
  •  construcția unui spațiu de triaj din 5-6 containere, racordate la apă, canalizare și curent.

Inconștienții de la Consiliul Județean

„Sunt oameni acolo, în prima linie a luptei cu acest virus nenorocit, care nu au echipamentul necesar unei protecții adecvate: combinezoane, halate impermeabile, măști cu filtru, ochelari de protecție, dezinfectanți. Ori asta e o luptă nedreaptă.”

Țuțuianu: ”Inconștienții” de la Consiliul Județean pot duce spitalul în situația celui de la Suceava

Președintele PRO România Dâmbovița cere conducerii Consiliului Județean Dâmbovița și Primăriilor care au în subordine unități spitalicești să aloce acum banii necesari achiziției în regim de urgență a tuturor materialelor necesare. “ACUM! Altfel, vom ajunge în situația de la Suceava.”

Deoarece întrebările cu privire la sursa de venit pentru aceste achiziții nu au întârziat să apară, raspunsul senatorului a fost unul direct:

„DE ORIUNDE! În momentul de față, nu avem alte priorități, decât să trecem peste acest moment / ca atare, putem lua bani de la orice capitol bugetar (drumuri, dotări etc).”

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share