Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Klaus Iohannis: „Urmează săptămâni critice” pentru autorități

Președintele Klaus Iohannis a susținut luni, la Palatul Cotroceni, că în urma celor 5 decese înregistrate în România din cauza noului virus COVID-19, „urmează săptămâni critice” pentru autorități, atât pentru  sistemul medical cât și pentru  cetățeni.

„Sunt cu sufletul alături de familiile îndoliate și le transmit condoleanțe.”

Românii trebuie să se protejeze  pe ei cât și pe cei apropiați prin evitarea pe cât de mult posibil a ieșirii din case. Iohannis a menționat că „printr-o cumplita ironie a sortii” în momentul actual să ai grija de familie înseamnă să stai departe de ei.

„Mentinerea distanțării sociale e calea care ne va scoate la lumina după această inredibil de dificila perioadă”, a spus Klaus Iohannis.

„Să avem in aceste zile mare grija de parintii si bunicii nostri”, a indemnat Iohannis.

Președintele menționează că momentul actual nu este benefic rafuielilor politice. Încercarea de a câstiga capital politic în aceste clipe denotă o lipsă de responsabilitate de neînchipuit. Aceste clipe sunt fară de precedent, motiv pentru care este necesar să ne reunim forțele. Discriminarea nu trebuie să fie utilizată mai ales acum deoarece toți cetățenii români au nevoie de protecția statului Român

De asemenea, Președintele României menționează că „Urmează săptamani critice care vor pune la grea încercare toate capacitățile statului dar și rezistența noastra morală. Acum e momentul să fim puternici și solidari. Depinde de noi, de modul în care întelegem să respectam pe ceilalți să depășim cu cu bine aceasta criză. În aceste zile și lunile care urmează solidaritatea trebuie să fie realitatea noastra de zi cu zi. Adevarata forță a unei națiuni e capacitatea de a avea grijă unii de alții, de a nu abandona pe nimeni. Stând acasa îi ajutăm pe medici să acorde asistența celor care au reală nevoie de îngrijire”, a declarat Iohannis.

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share