28/10/2020

Adrian Țuțuianu: Prelungirea stării de alertă este o mare tâmpenie! Economia națională se prăbușește

Senatorul Adrian Țuțuianu, președinte Pro România Dâmbovița, declarații din conferința de presă de astăzi:

”Mă surprinde declarația ministrului Tătaru care spune că mai trebuie să prelungim starea de alertă. Este o mare tâmpenie! Este inacceptabil să vezi că o economie națională se prăbușește și tu să vii cu soluții de acest tip. Ca întotdeauna, Pro România va fi împotriva unor asemenea măsuri care nu fac decât să genereze costuri economice și sociale majore.

La noi ca la nimeni! Starea de alertă se prelungește? Parlamentar anunță că va protesta în Piața Victoriei

Câteva date despre contextul economic actual.

Banca Centrală Europeană și Banca Națională a României au convenit asupra unui aranjament în cadrul căruia se va furniza BNR lichiditate în euro prin intermediul unei linii REPO pentu a veni în întâmpinarea posibilei apariții unui necesar de lichiditate în euro în contextul disfuncționalităților pieței. Primul semnal de alarmă este că România are urgent nevoie, pentru a-și acoperi nevoile de lichiditate, de 4,5 miliarde de euro.

A doua măsură care ne arată că acest Guvern este departe de interesul național.

Guvernul a început inventarierea celor 3 mari companii strategice ale statului, Hidroelectrtica, Transelectrica și Compania Națională Aeroporturi București. Sunt cele mai profitabile companii pe care le deține statul în proprietate astăzi. Verificarea urmărește să vadă dacă au fost repectate regulile legale privind funcționarea societății, realizarea programului de investiții anuale, respectarea prevederilor legale cu privire la constituirea și realizarea veniturilor și angajarea și efectuarea cheltuielilor de la nivelul societății. Asta nu e anormal. Ce este anormal, este dorința Guvernului de a privatiza cele trei companii care reprezintă perla coroanei. Este ceea ce a rămas mai important în portofoliul statului, iar acest Guvern nu vrea să privatizeze ce este într-o situație dificilă și ar avea nevoie de infuzie de capital și management, ci ceea ce merge foarte bine.

Hidroelectrica a fost salvată de la faliment în timpul guvernării lui Victor Ponta. Circulă și știrea că inclusiv privatizarea CEC este una din opțiunile pe care le pregătește acest Guvern. Nu vă lăsați înșelați de titlul care spune că e cotat la bursă, pentru că asta înseamnă privatizare, vânzarea pe o piață de capital a acțiunilor.

Ne vom opune unor asemenea măsuri. De altfel în Senat a fost adoptată o lege care interzice înstrăinarea proprietății statului pe o perioadă de 2 ani. Rămâne să vedem dacă ea va fi adoptată la Camera Deputaților, probabil că da, și care va fi raportarea a PNL și a președintelui Klaus Iohannis.”

Mai multe detalii in video:

Distribuie acest articol Oficial Media
Share