Cosmin Bozieru: Stadionul Eugen Popescu, 36000 mp irosiți în inima orașului

Pro România Dâmbovița duce o luptă politică reală, poate cea mai vizibilă pe plan local. Fostul viceprimar, Cosmin Bozieru a postat pe pagina sa de facebook:

Între fanfaronada PSD și diletantismul PNL, putem să arătăm ce NU E BINE în Târgoviște? Cu calm, cu echilibru, fără isterie. Parcă ne-am săturat de atitudinea de „noi știm tot, restul sunt proști”. Arătăm unde e greșit, ce e greșit și cum credem noi că trebuie abordată fiecare problemă.

Cosmin Bozieru

”Tot legat de dezvoltarea urbană sau mai bine zis de blocarea dezvoltării urbane am să abordez un al doilea subiect: stadionul Eugen Popescu, declară Cosmin Bozieru în conferința de presă de la sediul Pro România Dâmbovița.

Amplasamentul stadionului – O greșeală a regimului comunist

Nu o să mai reiau problemele cu iz penal legate de semnătura falsă a expertului, nici faptul că luna aceasta ar fi trebuit finalizate lucrările. Înțeleg că nu mai sunt bani pentru că nu și-au mai plătit târgoviștenii impozitele, 10 milioane deficit de încasări și că administrațiile au avut cheltuieli mari să curețe stratul gros de viruși de pe străzi, dar nu înțeleg cum poți compromite dezvoltarea acelei zone istorice pe următorii 30 de ani în urma unui impuls emoțional și a unei abordări a situației în termeni electorali. Și spun asta pentru că am ratat ocazia să reparăm greșeala pe care a făcut-o regimul comunist atunci când a ales să construiască un stadion în principalul sit istoric al municipiului.

Cosmin Bozieru: 36.000mp irosiți în inima orașului

Târgoviștea are nevoie de un stadion modern, vreau să fie clar pentru toată lumea. Și se va construi în zona UM gară. Sigur că proiectul întârzie, dar dacă tot s-au împrumutat să facă un stadion nou, de ce nu l-au început pe locația de la gară și dacă între timp obțineau finanțarea de la CNI, continuau pe banii de la guvern. Și vorbesc aici de STADIONUL NOU pentru că la ăsta se referea proiectul indiferent dacă îi spune în acte ”modernizare stadion”.

În fapt se construiește un stadion nou în inima istorică a orașului. Dacă nu denumeau proiect de modernizare și  reabilitare, nu obțineau niciodată avizul de la ministerul culturii. Sunt 36 000 mp irosiți într-o investiție de 65 miliarde, inutilă in condițiile în care aveam altă locație potrivită.

O extindere cu caracter tematic, nu un stadion care va sufoca zona

Gândiți-vă doar la accesul la tribuna 1 pe sub poarta vânătorilor și o să vă faceți o imagine de cum va arăta zona când vor fi competiții sportive. O zonă deja sufocată atunci când vin autocarele cu turiști. La o privire de ansamblu a zonei observăm că acolo avem Parcul Chindia, Curtea Domnească, Muzeul Poliției, Muzeul de Istorie, Casa Armatei, Muzeul Scriitorilor.

Acolo s-ar fi încadrat perfect în zonă un Parc Tematic, o extindere a Curții Domnești, Un Muzeu, o parcare extrem de utilă, un loc amenajat pentru comercializarea produselor de artizanat, dar asta numai dacă administrezi cu viziune. Dacă te gândești doar să bifezi obiective în perspevtiva alegerilor riști, cum vă spuneam mai devreme, să compromiți dezvoltarea orașului pe o lungă perioadă de timp.

Nu știu dacă mai putem salva ceva, văd că lucrurile stagnează din lipsa banilor, unii spun că din lipsa proiectului, dar noi ne facem datoria față de târgovișteni și o să trimitem o adresă către Ministerul Culturii și o să vedem ce răspuns primim.” Cosmin Bozieru.

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share