28/02/2021

Adrian Țuțuianu: Stânga politică a suferit o înfrângere dură. Klaus Iohannis și PNL au tot!

Klaus Iohannis a obținut în cel de-al doilea tur de scrutin 66,5% iar Viorica Dăncilă 33,5%, arată exit-poll-ul realizat de Institutul Român de Evaluare și Strategie (IRES) la ieșirea de la urne.

Senatorul Adrian Țuțuinau, vicepreședinte Pro România, a publicat pe pagina personală de facebook câteva ”gânduri rapide după votul de azi”.

„S-o spunem răspicat: astăzi, Klaus Iohannis și PNL au TOT: președinție, guvern, parlament, servicii, comisar european / urmează numirile definitive în Justiție. Până în 2024, scena politică va fi dominată de actuala putere.
Din păcate, Stânga politică românească suferă o înfrângere dură. Dură nu doar prin acest rezultat, ci prin consecințele lui pe termen lung / urmează locale și parlamentare, cu previziuni nefericite pentru acest segment electoral. Avem un PSD prăbușit la un nivel minim istoric, fără lideri, cangrenat de războaie interne.” a spus Adrian Țuțuianu.

Declarație integrală:

”Alegerile confirmă un rezultat pe care TOȚI îl preconizau: Klaus Iohannis va fi președinte pentru încă 5 ani. Nicio surpriză.

Din păcate, finala prezidențială din acest an a propus doi oponenți cu destule vulnerabilități. N-am avut un candidat cu un proiect de țară adecvat pupitrului prezidențial. Dacă unii erau mai înțelepți, astăzi aveam alt rezultat.

S-o spunem răspicat: astăzi, Klaus Iohannis și PNL au TOT: președinție, guvern, parlament, servicii, comisar european / urmează numirile definitive în Justiție. Până în 2024, scena politică va fi dominată de actuala putere.

Din păcate, Stânga politică românească suferă o înfrângere dură. Dură nu doar prin acest rezultat, ci prin consecințele lui pe termen lung / urmează locale și parlamentare, cu previziuni nefericite pentru acest segment electoral. Avem un PSD prăbușit la un nivel minim istoric, fără lideri, cangrenat de războaie interne / avem un PRO ROMÂNIA care-și găsește drumul, cu dificultăți, dar care va fi soluția de regăsire a tuturor celor care împărtășeșsc valori autentice, proprii Stângii moderne europene.

Ce spun acum, gândesc mulți din ambele partide: REFORMA ȘI UNIFICAREA STÂNGII e obligatorie pentru salvarea ei pentru 2024. E nevoie de un nou leadership / ar fi o tragedie ca, de exemplu, să-i vedem mâine pe post de reformatori în PSD pe aceiași care au slujit grețos lângă Liviu Dragnea sau Viorica Dăncilă / ar fi o tragedie să-i vedem pe Rovana Plumb sau Codrin Ștefănescu printre „reformatori”.

E momentul ca aleșii locali ai PSD, militanți, activiști să iasă din starea de latență dăunătoare și să determine un nou curs benefic Stângii românești. Sunt conștient că e nevoie de câteva decizii îndrăznețe. Timpul nu mai are răbdare!

Pe 7 iunie 2020 avem alegeri locale. #CURAJ

P.S: Despre PSD Dâmbovița și „spectacolul” de aici, într-o analiză viitoare.„

Distribuie acest articol Oficial Media
Share