Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Adrian Țuțuianu: „Starea de urgență poate aduce derapaje grave daca nu suntem atenți”

Adrian Țuțuianu a făcut publice, într-o postare pe Facebook, precizări privind modul în care va decurge ședința de astăzi legată de instituirea stării de urgență în România. Mai mult decât atât, a menționat și riscul care poate apărea odată cu instituirea stării de urgență. 

Mai jos se află textul integral: 

„Parlamentul se va exprima astăzi prin vot asupra decretului emis de preşedintele Klaus Iohannis privind instituirea stării de urgenţă în România pentru 30 de zile. Vom avea o ședință transmisă prin streaming live pe pagina de internet a Camerei Deputaţilor, iar dezbaterile vor avea loc prin sistemul de teleconferinţă audio. Intervențiile vor fi prin conexiune telefonică directă cu sala de plen, discursurile urmând să fie transmise în direct. Votul deputaţilor şi senatorilor se va exercita printr-o aplicaţie informatică.

Atât, despre forma în care va decurge ședința. Acum, pe fondul problemei.

Vom vota PENTRU încuviințarea stării de urgență, în pofida faptului că unele dintre formulările din decretul prezidențial sunt vagi și lasă loc unor posibile abuzuri.

Este motivul pentru care vom MONITORIZA extrem de atent în ce condiții instituțiile abilitate să dispună măsuri din anexele 1 și 2 la Decret își vor face treaba, ținând cont de criteriile prevăzute de art. 53 din Constituția României, respectiv: Măsura trebuie să fie (a) proporţională cu situaţia care a determinat-o, (b) să fie aplicată în mod nediscriminatoriu şi (c) fără a aduce atingere existenţei dreptului sau a libertăţii.

Dacă ieșim din aceste canoane, am intrat pe un tărâm al abuzurilor de tot felul. Aici trebuie să fim foarte atenți și să nu permitem nimănui derapaje grave într-un context atât de incontrolabil.

Suntem și rămânem #ProRomânia.”

Distribuie acest articol Oficial Media
Share