25/10/2020

Echinocțiul de primăvară: echilibru între lumină și întuneric

Pe măsură ce Soarele traversează ecuatorul celest în perioada 19-20 martie, se produce un echilibru în ceea ce privește orele de zi și cele de noapte. Putem folosi această stabilitate regăsită în Echinocțiu pentru a onora lumina și întunericul din interiorul fiecăruia dintre noi.

Suntem lumină, dar și întuneric

În esența noastră, suntem ființe de o lumină la fel de radiantă ca cea a Soarelui, dar trăim și într-o lume densă, fizică, unde există umbre.

La fel cum Mama Pământ are parte de acest echilibru în timpul Echinocțiului, și noi putem găsi o modalitate de a ne împăca cu lumina și întunericul prezente în ființa noastră. Suntem ființe de lumină într-o călătorie fizică. Suntem aici pentru a experimenta fizicul, dar, de asemenea, nu putem uita lumina și iubirea care suntem.

Să nu cădem în extreme

Când ne permitem să ne scăldăm în lumină, vedem că ea este adevărata noastră esență și adevărata noastră cale. Din ea ne naștem și tot la ea ne vom întoarce. În cele din urmă acceptăm că nu există separare și că este nevoie de opusul luminii (sau lipsa ei) pentru a ne ghida în următoarea etapă a călătoriei noastre.

Când ne permitem să ne scăldăm într-un fizic întunecat și dens, vedem abilitățile uimitoare ale corpurilor noastre fizice, ce putem construi și crea și cum fiecare dintre noi vine cu talente unice în această lume. Suntem, așadar, capabili să degustăm mâncarea delicioasă, să auzim râsete, să simțim o uimitoare gamă de emoții, să mirosim flori, să-i îmbrățișăm pe cei dragi nouă și multe altele.

Când suntem prea cufundați în lumină, putem pierde legătura cu realitatea noastră și să uităm scopul călătoriei noastre. Când suntem prea prinși în întuneric, putem uita cine suntem cu adevărat și devenim copleșiți de materialism și ego.

Echilibrul vine din interior

Sub energia echinocțiului din martie, suntem chemați să creăm un echilibru atât înăuntrul nostru, cât și în întreaga lume. Fiecare este încurajat să-și găsească centrul și să restabilească echilibrul dintre minte, corp și suflet.
În momentul echinocțiului, vălul dintre dimensiuni devine subțire, așadar  putem accesa mai ușor înțelepciunea spiritului și intuiția noastră. Suntem aici pentru o călătorie fizică, umană. Să onorăm asta și toată durerea și bucuria pe care le aduce. Dar să onorăm și lumina care trăiește în fiecare dintre noi, cu tot cu optimismul și speranța pe care le aduce.
Articol tradus și interpretat
Distribuie acest articol Oficial Media
Share