22/09/2021

Afecțiuni ale inimii la pacientele însărcinate

În cazul pacientelor însărcinate care se confruntă cu afecțiuni ale inimii, printre numeroasele investigații de obstetrica ginecologie, este necesară și efectuarea unor consultații în mod regulat la un cabinet cardiologie.

Afecțiuni ale inimii

În cazul pacientelor însărcinate care se confruntă cu afecțiuni ale inimii, printre numeroasele investigații de obstetrica ginecologie, este necesară și efectuarea unor consultații în mod regulat la un cabinet cardiologie.

În timpul sarcinii, volumul de sânge crește cu 30 până la 50% pentru a hrăni bebelușul, inima pompează mai mult sânge în fiecare minut și ritmul cardiac crește.

Care sunt riscurile în cazul femeilor însărcinate cu probleme cardiace?

Riscurile depind de natura și severitatea afecțiunii cardiace. De exemplu:

Probleme de ritm cardiac. 

Acestea sunt considerate anomalii minore, întâlnite frecvent în timpul sarcinii. În cazul în care este necesară administrarea unui tratament medicamentos, adresați-vă medicului specialist.

Probleme ale valvei cardiace. 

Existența unor malformații ale inimii pot crește riscul de complicații în timpul sarcinii. Este posibil să apară probleme cu tolerarea fluxului sanguin crescut care apare în timpul sarcinii.

Valvele cardiace artificiale prezintă, de asemenea, riscuri grave în timpul sarcinii.

Insuficiență cardiacă congestivă

Pe măsură ce volumul de sânge crește, insuficiența cardiacă congestivă se poate agrava.

Defect cardiac congenital

Dacă v-ați născut cu o problemă cardiacă, bebelușul dumneavoastră are un risc mai mare de a dezvolta la rândul lui o afecțiune asemănătoare. De asemenea, există riscul de apariție a problemelor cardiace în timpul sarcinii și al nașterii premature.

Anumite afecțiuni ale inimii, în special îngustarea valvei mitrale sau a aortei, pot pune în pericol viața mamei și a fătului. În funcție de circumstanțe, unele afecțiuni cardiace necesită tratamente complexe – cum ar fi operația cardiacă – înainte de a concepe bebelușul.

Sarcina nu este recomandată femeilor care au o afecțiune congenitală rară precum sindromul Eisenmenger sau hipertensiunea arterială. Înainte de a concepe, programează o consultație la medicul cardiolog. Acesta va evalua afecțiunea cardiacă și va putea sugera diverse scheme de tratament, astfel încât să te pregătească pentru o viitoare sarcina cât mai sigură.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share