23/09/2021
Continuăm tradiția celui mai renumit festival de reconstituire istorică antică, găzduit la Măgura Uroiului.
Asociația Culturală ”Omnis Barbaria”  va participa anul acesta la cea de-a XI-a ediție a Festivalului ”Dac Fest”, desfășurat în perioada 3-5 septembrie
2021.
«Omnis Barbara» reprezintă o prezență deja obișnuită la Festivalul «Dac Fest», fiind alături de noi încă de la primele ediții. «Omnis Barbaria» prezintă aspecte ale întreagii lumi barbare, reconstituind acele popoare și triburi antice care viețuiau dincolo de limes-ul (granița) roman(ă).
Asociația a apărut în 2013, tocmai din dorința de a aduce un suflu nou în reenactment-ul antic românesc. Aceasta s-a constituit pe baza unor prietenii și a unor preocupări comune pentru istorie și în special pentru reenactment. Activitățile asociaţiei constau atât în participarea la evenimente de reenactment în țara și în străinatate, cât și la acţiuni cu scop pur educativ.
În acest sens «Omnis Barbara» are parteneriate cu mai multe școli, în cadrul cărora realizează prezentări de echipamente civile și militare, dar şi colaborări cu muzee din regiunea de nord-vest a Transilvaniei, iar, mai nou, a pus bazele unor tabere de arheologie, în cadrul cărora le prezentă tinerilor elevi atât modul de lucru de pe șantierele arheologice, cât și meșteșuguri antice ca: olăritul, țesutul și fierăria.
Cea de-a XI-a ediție a Festivalului «Dac Fest» este un eveniment organizat de Consiliul Județean Hunedoara, în pateneriat cu Direcția Generală de Administrare Monumente și Promovare Turistică a Județului Hunedoara, Orașul Simeria, Centrul Cultural şi de Creaţie al Oraşului Simeria și Asociația «Terra Dacica Aeterna».
https://youtu.be/C6BTjgQgvL0
Distribuie acest articol Oficial Media
Share