Albert Einstein, lecții de viață: Gândurile tale creează realitatea

Lui Albert Einstein nu îi mulțumim doar pentru faptul că schimbat direcția științei și că teoriile sale continuă să aibă o influență covârșitoare asupra depărtărilor pe care le poate străbate mintea umană în materie de cunoaștere și descoperire.

Lui Albert Einstein îi mulțumim și pentru imensa umanitate care sălășluia în sufletul său și modul admirabil prin care și-a trăit viața ca cercetător și ca om.

Einstein – Lecții de înțelepciune pentru fiecare suflet

1. Albert Einstein: Suntem egali

Eu vorbesc cu toată lumea de la egal la egal, fie că este gunoierul sau decanul universității. – Albert Einstein. Respectându-i pe ceilalți știm de fapt să ne respectăm și pe noi înșine.

2. Albert Einstein: Curiozitatea copiilor este o mare bogăție a acestei lumi

Dacă vrei ca ai tăi copii să fie inteligenți, citește-le povești. Dacă vrei să fie și mai inteligenți, citește-le și mai multe povesti. Privind lumea prin ochi de copil noi putem să redescoperim strălucirea propriei imaginații.
Oficial Media - Albert Einstein, lecții de viață: Gândurile tale creează realitatea
Oficial Media – Albert Einstein, lecții de viață: Gândurile tale creează realitatea

3. Albert Einstein: Eșecul este parte importantă a succesului

O persoană care nu a greșit niciodată nu a încercat niciodată nimic. Trebuie să învățăm să ne încredem în forțele noastre. Să mergem mai departe, să nu renunțăm niciodată.

4. Albert Einstein: Curiozitatea este cheia inovației

Cel mai important lucru este să nu încetăm să ne punem întrebări. Curiozitatea există cu un motiv. Curiozitatea este motorul inovației și a marilor descoperiri. Nu îți fie niciodată teamă să îți pui întrebări cu privire la lumea din jurul tău.

5. Albert Einstein: Nu-ți fie frică să fii diferit

Ceea ce este corect nu este de cele mai multe ori și popular, iar ceea ce este popular nu este neapărat corect. Nu trebuie să lăsăm credințele dominante ale celorlalți să ne răpească individualitatea.

6. Albert Einstein: Gândurile tale creează realitatea

Lumea, așa cum am creat-o noi este un proces al gândirii. Nu poate fi schimbată fără a ne schimba gândirea. Gândurile pe care le le alegem ne ajută să creăm realitatea pe care ne-o dorim.

7. Albert Einstein: Îmbrățișează momentele de solitudine

Trăiesc în acea solitudine care este dureroasă la tinerețe dar delicioasă în anii maturității.

8. Albert Einstein: Toata lumea este genială

„Toata lumea este genială. Dar dacă judeci un pește pentru abilitatea lui de a se cățăra într-un copac, el își va trăi toată viața crezând ca este un ratat.” Diferențele ne fac să fim speciali. Nu ar trebui să ne dorim să fim ca toți ceilalți, ar trebui să renunțăm la judecăți și să-i apreciem pe oameni pentru tot ceea ce sunt ei capabili să fie și să facă.

9. Albert Einstein: Trăiește în prezent

Eu nu-mi fac niciodată griji pentru viitor. Vine destul de repede. Nu avem nici un motiv pentru a rămâne blocați în trecut sau pentru a ne îngrijora cu privire la viitor.

10. Forța atrage mereu pe oamenii cu moralitate îndoielnică.

11. Un om trebuie să se uite la ceea ce este, nu la ceea ce crede că este.

12. Un om care își folosește creierul prea puțin cade în obiceiuri ale leneviei de a gândi.

13. O persoană care nu a greșit niciodată nu a încercat niciodată ceva nou.

14. Este arta supremă a unui profesor să trezească bucuria și creativitatea cunoașterii.

tonypoptamas.eu

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share