Alegem Schengen și euro și ne pierdem toate drepturile sau rămânem la moneda națională? România împărțită în două. - Oficial Media

Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Alegem Schengen și euro și ne pierdem toate drepturile sau rămânem la moneda națională? România împărțită în două.

România împărțită în două. Mai peste tot se strigă în gura mare că Austria nu ne-a primit în spațiul Schengen. Dar dacă asta este doar o fentă pentru ca românii să se ducă în cap. Europa ne-a cam luat tot, mai are să ne ia moneda națională.

Alegem Schengen și euro și ne pierdem toate drepturile sau rămânem la moneda națională?

Dacă este un conflict creat astfel încât și cei reticenți să se arunce în brațele cotoroanței și, desigur, mai târziu politicienii de la București și Bruxelles să ne spună ”păi nu voi ați vrut, ați urlat, ați boicotat!?” Moneda euro și spațiul Schengen nu vin gratis, așa cum niciun PNRR nu vine de la mama Ursulei sau tatăl lui Michel.

Banii de la UE VIN PE SISTEMUL URMĂTOR: NOI DĂM UNIUNII O SUTĂ DE MILIOANE ȘI DACA SUNTEM CUMINTI ȘI RESPECTĂM ȘAPTE MII DE CONDIȚII NE VA DA ÎNAPOI -PRIN PNRR- UN MILION. Asta ca să știe tot românul că nu ”atrage nimic”, primește ceva marunțiș din banii cu care a cotizat bănesc sau prin diverse concesii.

Alegem Schengen și euro și ne pierdem toate drepturile sau rămânem la moneda națională?

…Că se vehiculează în tot felul de reuniuni publice și în presă ca x-ulescu ”a atras fonduri europene”. Dar ce face videochat să atragă ceva? Nu a atras nimic, că banii trebuie să vină milioane, iar dacă vreun prostănac are curaj să spună că la Bruxelles politicienii și-au vândut yahturile ca să-i dea României atractive fonduri, merită internat la nebuni. Proiectele românești -unele- primesc finanțare de la UE, e drept, dar din banii cu care România contribuie la bugetul uniunii mari și minunate, din avantajele și foloasele pe care le oferim uniunii.

Claudiu Dinescu, lider Partidul Regalist:

”Schengen nu inseamna Euro. Nu avem de ce sa adoptăm moneda euro, mai mult, trebuie să rămânem la moneda noastră națională pentru a diminua riscurile inflației. Trecerea la moneda euro acum ar însemna majorarea prețurilor cu un procent destul de mare, însă aderarea schengen ar însemna scăderea prețurilor de transport al mărfurilor.
Faptul că acum nu suntem membri Schengen ne costa doar la transport un procent de 40% în plus. În afara de asta, România se pare ca datorită punctelor vamale are o pierdere cumulată de 200 milioane euro zilnic.”

Scandalul cu Austria a iscat o adevărată telenovelă națională, oameni care au boicotat băncile Reiffeisen și BCR, clienți fideli care nu mai alimentează de la OMV, declarații pompoase ale unor manageri și este de ajuns să tastezi ”Schengen” în căutările din ziarul nostru ca să vezi tot felul de culori și de păreri, mai ceva ca pomul de Crăciun.

#boicotaustria

Citește articolul integral aici:

Profesorul Gheorghe Piperea a suținut o conferință cu lună în urmă, în care a îndemnat societatea românească să nu accepte renunțarea la moneda națională în schimbul „euro” sau a monedei digitale CBDC( Central Bank Digital Currency – Moneda Digitală a Băncii Centrale).

”Vreau să vă atrag atenția că odată ce intră în vigoare CBDC-ul, s-a terminat cu proprietatea. Banul poate fi folosit cum vrei tu. Banul acela poate să fie folosit și peste cinci ani.

Ce este acest CBDC? Nu mai există bănci, ești într-o bază de date a băncii centrale, monedele respective au o perioadă de valabilitate de 60 de zile, deci banii sunt transformați în vouchere, dacă nu i-ai cheltuit, nu mai există. Mai grav decât atât, banii urmează să fie folosiți doar pentru produsele pe care ți le dictează rating-ul social. Suntem pe tot felul de sertare, categorii, în funcție de asta, vom avea voie sau nu să cumpărăm tot felul de produse. Este exact ce scrie în Biblie, în Apocalipsa: nu vei mai putea să cumperi sau să vinzi dacă nu ai semnul fiarei.

Din acest punct de vedere, trebuie să fim extraordinar de atenți, să nu permitem să ni se ia banul cash, banul național. Dacă vom permite acest lucru, articolul 47 din Constituție, care garantează proprietatea, devine vorbă-n vânt”, a spus Piperea în cadrul conferinței amintite.

Așadar se pune întrebarea: Alegem Schengen și euro și ne pierdem toate drepturile sau rămânem la moneda națională?

Spațiul Schengen reprezintă o zonă de liberă circulație a cetățenilor din cele 26 de țări membre. Dintre acestea, 22 fac parte din Uniunea Europeană, iar restul de 4 sunt din afara acesteia. Ultima țară care a aderat a fost Liechtenstein, la 19 decembrie 2011. Zona a fost denumită după Acordul Schengen din 1985 și Convenția Schengen din 1990. Ambele documente au fost semnate în micuța localitate vinicolă de nici 5.000 de locuitori cu același nume din Luxemburg. Așezarea este situată foarte aproape de granițele cu Germania și Franța. Spațiul Schengen poate fi definit ca o politică a Uniunii Europene prin care țările acceptate în această zonă sunt de acord să elimine toate tipurile de control la frontierele reciproce.

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share