ALERTĂ: Preţul GAZELOR ar putea creşte cu PESTE 10%, de la 1 aprilie

Gazele pentru populaţie s-ar putea scumpi cu peste 10% de la 1 aprilie, când preţul gazelor de producţie internă va fi complet liberalizat, astfel că Autoritatea de Reglementare în Energie (ANRE) ar trebui să intervină pentru a stabili un mecanism de creştere graduală, a declarat directorul general al E.ON România, Frank Hajdinjak.

“În sectorul gazelor, vom înregistra probleme majore de la 1 aprilie. Dacă nu se va face nimic, presiunea pe preţul plătit de consumatorii finali va fi extrem de mare. Vorbim de creşteri de două cifre pentru consumatorii finali, dacă ANRE nu ia măsuri”, a spus Hajdinjak.

El a amintit că, anul trecut, Guvernul a stabilit că, de la 1 aprilie 2017, preţul gazelor de producţie internă va fi liberalizat, dar preţul final va fi în continuare reglementat. Între timp, preţurile din piaţă au crescut, în principal ca urmare a cotaţiilor petroliere.

“Dacă ne uităm la evoluţia preţurilor din piaţă de acum, vedem că este nevoie de scumpiri semnificative. Pe termen scurt, dacă Guvernul sau ANRE vor să păstreze preţurile pentru consumatorii finali, este nevoie de intervenţii. (…) Guvernul trebuie să intervină de la 1 aprilie, pentru că este clar că vor începe probleme”, a continuat şeful E.ON România.

evz.ro

Distribuie acest articol Oficial Media
Share