24/09/2020

Alexandru Oprea – ultimele noutăți de la Consiliul Județean Dâmbovița

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Alexandru Oprea, a vorbit astăzi în videoconferința de presă despre situația la momentul actual a pandemiei de Covid -19 în județul Dâmbovița. De asemenea au fost comunicat măsurile luate la nivelul unităților administrativ teritoriale.

Încă 5 dâmbovițeni au fost vindecați de noul coronavirus la Spitalul Județean de Urgență Târgoviște. Toți fac parte din primul lot, de la Corbii Mari. Ultimele rezultate au ieșit negative așa că vor pleca acasă, unde vor mai sta în izolare încă 14 zile, pentru siguranță.

Focarul din zona Bucșani și Răcari au fost localizate, au fost confirmate pozitiv doar 2 persoane la Bucșani și 3 la Răcari. ” Deja am alocat fonduri către administrația publică locală din Bucșani, pentru a lua toate măsurile necesare combaterii răspândirii infecției. Urmează să am o discuție și cu autoritățile de la Răcari pentru a identifica exact necesitățile pe care le au și a le oferi sprijinul financiar de care au nevoie în această luptă.”

S-au finalizat demersurile pentru achizitionarea unuia din cele doua aparate de radiologie primite cu sprijinul Ministerul Sănătății. Maine la ora13.00, doi specialiști chinezi au să mărturisească schema de tratament pentru tratarea de COVID-19. În acest scop au fost recomandaați medici din Dâmbovița pentru a participa la un schimb de bune practici. Susținută cu sprijinul Oficiului Afacerilor Externe și Comisia Municipală de Sănătate din Shanghai.

”  O altă veste bună este că, în scurt timp, vom intra și în posesia materialelor pe care ni le-au oferit gratuit autoritățile din Guangxi cu care suntem înfrățiți. Este vorba despre 25.000 de măști medicale, 2.300 de măști respiratorii N95 și 200 de costume de protecție. Sunt pregătite toate, așteptăm doar să se finalizeze procedurile de transport.

Mai mult, ne-au pus la dispoziție și o listă de furnizori acreditați de la care putem cumpăra echipamentele de care avem nevoie. Urmează să port o discuție cu reprezentații SJUT și să decidem ce este necesar să achiziționăm în perioada următoare.”
Pe lângă donațiile anunțate până acum, Arhiepiscopia Târgoviștei a mai donat către SJUT încă două injectomate și Clubul Rotary va dota cu hote încăperea unde va fi amplasat aparatul PCR, necesar depistării cazurilor de COVID-19.

 

Dâmbovițenii au parte de vești bune!

Mai multe detalii în video:

Citește și:

Sfintele Paști va fi distribuit credincioșilor în zilele de vineri și sâmbătă în toate parohiile din Patriarhia  Română

Comuna Corbii Mari a depașit situația critică provocată de COVID-19

Spitalul Județean de Urgență Târgoviște a primit fonduri de la Consiliul Județean Dâmbovița

Consiliul Județean Dâmbovița: Precizări referitoare la ordinea de zi a ședințelor de consiliu

Distribuie acest articol Oficial Media
Share