Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Alexandru Rafila: E clar că vaccinarea nu opreşte transmiterea. Ne apropiem de sfârșitul pandemiei

Medicul Alexandru Rafila a explicat că, din datele analizate până în prezent, vaccinarea împotriva COVID nu opreşte transmiterea virusului.

E clar că vaccinarea nu opreşte transmiterea. Am avut o proporţie clară vaccinaţi vs. nevaccinaţi. La nivel naţional, avem 41% din populaţie vaccinaţi, 59% nevaccinaţi. Proporţia de cazuri noi în ultimele săptămâni a fost 43% la persoanele vaccinate şi 57% la cele nevaccinate. Se apropie aceste proporţii. Chiar dacă se apropie, la categoriile vulnerabile, mai ales e importantă vaccinare pentru că previne cazurile grave”, a explicat dr. Alexandru Rafila, la Prima TV.

Referitor la un posibil val şase al pandemiei, Alexandru Rafila a dat de înţeles că că în biologie nimic nu este imposibil.

”Încă nu îmi vine să cred că am scăpat din văgăuna aia a morţii”, mărturii șocante ale unui pacient covid VIDEO

„Eu niciodată nu mă hazardez să spun că din punctul de vedere al biologiei lucrurile sunt imposibile. Biologia este foarte surprinzătoare, câteodată”, a afirmat medicul, arătând că virusul poate suferi alte mutaţii.

„În aceste trei săptămâni am observat că procentul persoanelor care se internează a variat între 0,5 şi 3 la sută – deci mai mic decât analiza făcută de colegii de la Institutul Naţional de Sănătate Publică – iar numărul de decese şi de persoane internate în secţiile de terapie intensivă a rămas scăzut”, a afirmat Alexandru Rafila duminică, în emisiunea Insider Politic difuzată de Prima TV.

Medicul precizează că această creştere rapidă a numărului de cazuri coroborată cu creşterea „discretă” a numărului deceselor şi cazurilor grave „ar putea să însemne, într-un fel, sfârşitul acestei pandemii, chiar dacă ne aflăm într-un val”.

Potrivit ministrului, România a ajuns la o rată de testare de aproape 100.000 de persoane zilnic, iar de săptămâna viitoare va exista o creştere a gradului de testare „substanţială”, care ar putea duce la realizarea a 150.000 de teste zilnic.

Cum sa ajungi in top vanzari – Cum sa devii mai cunoscut – 4 pasi sa urci pe primul loc

OMS recomandă renunțarea la certificatul verde pentru că nu și-a dovedit eficiența

Val de plângeri penale pentru medici. Mahler: Colegii mei se simt complet lipsiţi de apărare

Cum să devii cel mai bun

Robert Malone, fondator ARNm – Preţul pe care trebuie să-l plătească pentru curajul de a contesta malefica trinitate

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share