Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Alianţa Politică Strada – Partidul protestatarilor din 2017

Grupul de iniţiativă Alianţa Politică Strada a făcut primii paşi pentru înfiinţarea unei formaţiuni politice prin înregistrarea numelui şi a siglei, urmând ca actele să fie depuse la Tribunal.

Alianţa Politică Strada

Așa cum ne-am obișnuit în ultimii ani, pe fondul nemulțumirilor civile sau chiar politice, apar partide noi. Aceste grupări au avut o viață mai lungă, cum a fost cazul PPDD și Forța Civică, sau foarte scurtă și contextuală, ca de pildă: PND, M12, Noua Republică etc.

De cele mai multe ori aceste nuclee juridice au rolul de a  înăbuși valurile de nemulțumiri și manifestații prin crearea ideii de rezolvare și scop. Ele sunt de fapt induse de către cei care au interesul să suprime revolta. În alte cazuri, micile grupuri politice sunt încurajate și susținute de partide puternice pentru destabilizarea adversarilor și crearea de breșe în grupurile sociale. Acest mod de dezbinare permite celor de la comandă să vină și să preia haosul creat, pozând în salvatori. Să sperăm că Alianța Politică Strada nu are nicio influență din cele de mai sus, iar viitorul ei va fi unul lung și curat.

Alianţa Politică Strada şi-a înregistrat denumirea şi sigla

“Vineri, 24 martie 2017, s-au făcut paşi importanţi în vederea apariţiei în scena politică din România a unei noi formaţiuni născută din rândul protestatarilor, prin înregistrarea numelui şi a siglei, urmând ca, în scurt timp, actele să fie depuse la Tribunal. Denumirea acestei formaţiuni este Alianţa Politică Strada, iar membrii săi fondatori sunt câţiva dintre cei mulţi care au participat, zi de zi, la protestele străzii”, se arată într-un comunicat transmis de Grupul de iniţiativă Alianţa Politică Strada, către MEDIAFAX.

Grupul de iniţiativă are în componenţă sa “doar persoane care nu au făcut până acum politică”, potrivit sursei citate.

“Participanţi, încă din 1989, la toate protestele din România, cei ce au iniţiat această mişcare – Alexandra Otilia Tudoran, Fieger Săvulescu, Marilena Piucă, Sorin Alexandru Şontea, Marin Oprea (diaspora), Lucian Piucă şi Gabriel Florin Haromszeki – au decis ca grupul iniţial, cu denumirea de Partidul Mişcarea Naţională Rezist, ce are foarte mulţi susţinători, să se transforme în Alianţa Politică Strada”, se arată în comunicatul de presă.

Grupul de iniţiativă susţine că “simbolul #rezist aparţine doar Străzii, nu unui partid sau altul”.

“Nu s-a dorit confiscarea acestui simbol la care toţi au aderat, indiferent de opţiunile lor politice sau civice”, precizează Grupul de iniţiativă Alianţa Politică Strada.

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share